appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Duizend ideeën herbestemming Olympische turnbalk

ANP
zondag 18 juni 2017 | NOS | redactie

Ruim duizend reacties kreeg turnster Sanne Wevers na haar oproep op NPO Radio 1 om een herbestemming te bedenken voor haar turnbalk waarop ze in 2016 een gouden medaille won bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Sanne Wevers krijgt de vijf meter lange balk cadeau van het Nederlandse bedrijf dat het turnattribuut maakte. De conservator sporterfgoed van NOC*NSF wil de balk in een groot depot bewaren waar duizenden sportspullen liggen die als erfgoed worden beschouwd.

Sanne zoekt liever een bestemming waarmee de balk zichtbaar blijft voor het publiek. Daarom deed ze bij turn-verslaggever Edwin Cornelissen op NPO Radio 1 de oproep aan het publiek om mee te denken. "Ik sta open voor elke suggestie", zei Sanne. Het leverde overweldigend veel reacties op: Meer dan duizend.

Sanne Wevers reageert op suggesties voor haar gouden turnbalk

Een greep uit de reacties: Zet 'm op een rotonde als een kunstwerk, in een tuin, in een turnhal in Papendal, in stukjes hakken of in Madam Tussaud met wassen beeld. Sanne zoekt een plekje binnen. "Een optie is om 'm aan het plafond hangen in onze eigen turnhal in Heerenveen. Ik ga eerst maar eens een top vijf maken."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1