appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Vandaag op NPO Radio 1: Weg van de Wereld en Ronde van Zwitserland

WNL / ANP
zondag 18 juni 2017 | NPO Radio 1 | Redactie Twitter

De slotetappe van de Ronde van Zwitserland staat vandaag op het programma. Het is een tijdrit van 28,6 kilometer die voert door Schaffhausen. Steven Kruijswijk heeft alle vertrouwen in de eindzege. Daarnaast is vandaag het nieuwe programma Weg van de Wereld te horen, waarin Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk antwoord proberen te geven op de vraag: Zijn we op weg naar een nieuwe wereldorde? Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1. 

Ronde van Zwitserland 

De Ronde van Zwitserland ging op zaterdag 10 juni van start en finisht vandaag. De slotetappe bestaat uit een individuele tijdrit van 28,6 kilometer. Het parcours heeft één klimmetje met de top op 5,6 kilometer van de finish. Het decor is Schaffhausen. Steven Kruijswijk heeft goede hoop op de eindzege. 

Vorig jaar werd de Ronde van Zwitserland in beestenweer verreden en gewonnen door Miguel Ángel López. Wie gaat dit jaar met de winst vandoor? De eerste renner start om 14.15 uur en de klassementsleider vertrekt als laatst om 16.53 uur. 

Weg van de Wereld 

Zijn we op weg naar een nieuwe wereldorde? Die vraag staat centraal in de nieuwe zesdelige serie Weg van de Wereld van Omroep WNL. In een ontspannen sfeer ontvangen veiligheidsexpert Rob de Wijk en oud-Tweede Kamerlid voor de VVD Arend-Jan Boekestijn spraakmakende gasten en vragen zich af hoe Nederland zijn belang nog kan verdedigen op het veranderende wereldtoneel. Minister Bert Koenders is de eerste gast in Weg van de Wereld. De vraag die deze aflevering centraal staat is: Wat is de positie van Nederland op het wereldtoneel? 

Lees meer: Minister Koenders eerste gast in nieuw programma 'Weg van de Wereld'

De eerste aflevering is vandaag te horen tussen 18.00 uur en 19.00 uur op NPO Radio 1. 

Hoe groen is onze groene stroom?

Groene stroom is in Nederland inmiddels flink ingeburgerd. De meerderheid van de Nederlanders krijgt groene stroom uit het stopcontact. Toch blijft de opwekking van duurzame energie in Nederland achter. Het tekort importeren we, ook uit landen waar geen stroomkabel naartoe loopt. Hoe groen is onze groene stroom eigenlijk? En halen we de klimaatdoelstellingen van Parijs hiermee wel? Reporter Radio gaat vanaf 19.00 uur op onderzoek uit. 

Fijne zondag! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1