Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Oefeninterland Nederland - Ivoorkust

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Oefeninterland Nederland - Ivoorkust

Het Nederlands elftal speelt vandaag een oefeninterland tegen Ivoorkust in De Kuip. De wedstrijd is een aanloop naar komende vrijdag. Dan gaat het er pas echt om spannen: de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg.

De opstelling zal er waarschijnlijk wat anders uitzien ten opzichte van de wedstrijd tegen Marokko, die met 1-2 gewonnen werd door doelpunten van Promes en Janssen. Inmiddels hebben Arjen Robben, Kevin Strootman, Daley Blind, Davy Klaassen en Georginio Wijnaldum zich namelijk ook bij de selectie gevoegd.

Bondscoach Dick Advocaat meldt zich pas op 6 juni bij Oranje, omdat hij eerst het seizoen afmaakt bij Fenerbahçe. De Turkse club speelt zaterdag 3 juni de laatste competitiewedstrijd tegen Adanaspor. Zijn assistent Ruud Gullit zal ook dan pas aansluiten.

Ivoorkust was één keer eerder de tegenstander van Oranje. Op het WK van 2006 won Oranje in de groepsfase met 2-1. In Stuttgart brachten Robin van Persie en Ruud van Nistelrooy na een sterke opening Oranje op 2-0, maar na de tegentreffer van Bakary Koné beleefde de ploeg van Marco van Basten een benauwde tweede helft. Het bleef echter 2-1.

De aftrap van Nederland - Ivoorkust is om 19.30 uur. NPO Radio 1 doet live verslag van de wedstrijd, met Arno Vermeulen en Jeroen Grueter.

Ster advertentie
Ster advertentie