Binnenland

Play-Offs: Roda JC, NAC, NEC en MVV zijn door

foto: PRO SHOTSfoto: PRO SHOTS
  1. Nieuwschevron right
  2. Play-Offs: Roda JC, NAC, NEC en MVV zijn door

[NOS] De clubs NAC Breda, Roda JC en MVV hebben goede zaken gedaan in de play-offs. MVV is door naar de finale en treft Roda JC. NAC ontmoet NEC in de finale. De twee teams die de finale winnen, promoveren naar de eredivisie.

MVV heeft de finale van de nacompetitie gehaald. Op bezoek bij Cambuur was een doelpunt in de blessuretijd voldoende om verder te gaan. Na de 1-1 in Maastricht werd het 1-2 in Leeuwarden.

Cambuur kwam in het levendige duel na rust op voorsprong dankzij Martijn Barto, die na een prachtige pass van Jamiro Monteiro kundig afrondde. In de slotfase maakte Steven Pereira met een vaardig wippertje de 1-1, waarna Thomas Verheijdt in de extra tijd MVV aan de zege hielp met een knappe kopbal.

Voor MVV wacht nu de Limburgse derby tegen Roda JC. De winnaar van dat duel speelt volgend seizoen in de eredivisie. MVV speelde voor het laatste in het seizoen 1999/2000 op het hoogste niveau.

Donderdag 25 mei is de eerste wedstrijd in Kerkrade. Op zondag 28 mei valt de beslissing in Maastricht.

Roda JC door naar finale

Roda JC is nog één stap verwijderd van handhaving in de eredivisie. In de tweede ronde van de play-offs kon het ternauwernood Helmond Sport van zich afschudden. De Limburgers hadden uit met 1-0 gewonnen en sleepten in Kerkrade op de valreep een 1-1 gelijkspel uit het vuur.

In de eerste helft was Helmond beter en kreeg Steven Edwards de beste kans om de score te openen, maar zijn penalty werd gestopt door Benjamin van Leer. Roda werd kort voor rust een tiental na de rode kaart van Mikhail Rosheuvel en handhaving hing aan een zijden draadje.

Die draad werd nog dunner toen Helmond door Furghill Zeldenrust op voorsprong kwam. Teije ten Den had vervolgens de 0-2 op zijn schoen, maar hij zag zijn inzet van dichtbij gekeerd door Van Leer. Kort voor tijd voorkwam Gyliano van Velzen, aan het werk gezet door de ook al ingevallen Nathan Rutjes, een verlenging.

NAC stap dichter bij eredivisie

NAC is een stap dichter bij een terugkeer naar de eredivisie. In de play-offs om promotie/degradatie won het in Breda met 2-0 van FC Volendam. Dat was genoeg na de 2-2 in de heenwedstrijd.

De Belg Cyriel Dessers, die in Volendam vlak voor tijd de belangrijke gelijkmaker voor zijn rekening nam, was met twee goals opnieuw de grote man voor de ploeg van Stijn Vreven.

NAC treft in de finale waarschijnlijk NEC. De nummer 16 van de eredivisie verdedigt in de return tegen FC Emmen een 3-1 voorsprong.

Simpele zege NEC

Met speels gemak heeft NEC zich geplaatst voor de finales van de play-offs promotie/degradatie. Na de eerdere 3-1 uitzege op FC Emmen waren de Nijmegenaren ook in de eigen Goffert de sterkste: 1-0.

Kévin Mayi opende na 25 minuten de score met een hard diagonaal schot. Daardoor moest Emmen drie keer scoren om een verlenging af te dwingen, maar de ploeg was daartoe niet in staat. NEC kon zo de krachten sparen met het oog op de volgende ronde.

Daarin wacht NAC, dat FC Volendam over twee duels versloeg. De club uit Breda speelt donderdag eerst thuis, de return in Nijmegen is op zondag. De winnaar van NAC - NEC speelt volgend jaar in de eredivisie.

Ster advertentie
Ster advertentie