appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Extra trekking Staatsloterij, hoe groot is de kans dat je wint?

ANP
vrijdag 19 mei 2017 | NOS | Redactie

Morgen kun je voor het laatst loten bestellen voor de bijzondere trekking van de Staatsloterij. Een extra trekking, met gratis loten, voor iedereen die tussen 2000 en 2008 ooit een lot heeft gekocht. In die jaren was de kans op een prijs minder groot dan werd beloofd, omdat ook lotnummers meededen die niet waren verkocht.

Een rekensom: Er doen 2,5 miljoen mensen mee aan deze trekking en er zijn 7 miljoen loten uitgegeven. Iedereen heeft 2 of 4 loten. De Staatsloterij verdeelt 13.5 miljoen. Er zijn vijf prijzen van één miljoen en duizend prijzen van 1000 euro.

Hoe groot is de kans dat je iets wint?

"Niet heel groot", vertelt Remco van der Hofstad, hoogleraar kansrekening aan de TU Eindhoven in het NOS Radio 1 Journaal. "Ongeveer even groot als vijf keer 6 gooien bij het dobbelen."

Luister naar het hele gesprek: 

De kans is ongeveer vijf keer 6 gooien bij het dobbelen

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1