Binnenland

Euforisch Rotterdam juicht Feyenoord toe tijdens huldiging

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Euforisch Rotterdam juicht Feyenoord toe tijdens huldiging

[KRO-NCRV] Tranen van geluk tijdens de huldiging van Feyenoord. Na 18 jaar is de club weer kampioen en dat wordt groots gevierd in Rotterdam.

Burgemeester Aboutaleb heeft niet getwijfeld om huldiging af te lassen, vertelt hij. "Vorige week hebben 200 van de 100.000 mensen zich misdragen, dat blijft echt een fractie achter de komma. Dus dat is allemaal te overzien." Ook gisteren was het geen probleem om de stad klaar te maken, vertelt Aboutaleb. "Iedereen ging makkelijk naar huis zodat wij de stad konden inrichten." En wanneer is de huldiging geslaagd voor Aboutaleb? "Als Kuijt met de schaal het balkon op gaat."

En dat gebeurde. Nadat Lee Towers 'Mijn Feyenoord' vertolkte, betrad de club het 'balkon'. Ze werden toegejuicht door een euforische stad. "Wij zijn kampioen!" roept een schorre Dirk Kuijt. "Wij zijn kampioen!" Trainer Giovanni van Bronckhorst houdt het kort op het bordes van het stadhuis op de Coolsingel. "Maak er een mooi feest van!"

Lees ook: Dirk Kuijt: van ‘opa van het team’ naar ‘held van het seizoen’

Publiekslieveling Dirk Kuijt

"Kuijt heeft zijn hele carrière de naam gehad dat hij niet ten volle zou presteren", zegt schrijver en Feyenoord-fan Ronald Giphart. "Bij iedere club waar hij terecht gekomen is, is hij uiteindelijk binnengehaald als een held, en heeft hij waar geleverd. Hij kwam terug bij Feyenoord en heeft Feyenoord landskampioen gemaakt. Dirk Kuijt is één van de grootste voetballers die Nederland ooit heeft gehad."

Kuyt is meer dan alleen 'de voetballer', denkt Francisco Elson. "De manier waarop hij naar buiten communiceert, altijd positief. En hij gaat ook altijd netjes met zijn teammaatjes om. Dat is gewoon zijn karakter."

Van Bronckhorst is dankbaar

"Als speler ben ik nooit kampioen geweest van Nederland en als trainer maak ik dit nu wel mee", zegt Van Bronckhorst. "We hebben dit seizoen vanaf dag één het geloof gehad. Dit is echt een fantastisch jaar geweest."

Ster advertentie
Ster advertentie