Binnenland

Feyenoord is landskampioen

2. Feyenoord is landskampioen

Een week na het debacle op Woudestein heeft Feyenoord dan toch de landstitel veroverd. Feyenoord versloeg Heracles met 3-1 dankzij een hattrick van Dirk Kuijt.

Het droomscenario van de Feyenoordfans: winnen dankzij een hattrick van Kuijt. De aanvoerder van de Rotterdammers heeft zich onsterfelijk gemaakt.

Binnen veertig seconden had Kuijt zijn goal al te pakken. Bij een snelle inworp van Bart Nieuwkoop gleed Mike te Wierik onderuit, waarna Kuijt de bal keihard in de verre hoek schoot.

De prachtige start van Feyenoord werd nog mooier toen Kuijt stijlvol zwevend met een kopbal de 2-0 scoorde.

Hattrick Kuijt

Pas na een half uur wist Heracles zich onder de druk van Feyenoord uit te voetballen. Dat leverde enkele dreigende voorzetten op, maar meer kwam er ook niet. De Rotterdammers hielden gemakkelijk stand.

Feyenoord miste daarna kans op kans. Totdat in de slotfase Nicolai Jørgensen door Te Wierik onderuit werd getrokken. Vanaf de stip schoot Kuijt zijn derde doelpunt binnen. In de laatste minuut maakte Peter van Ooijen namens Heracles de beslissende treffer: 3-1.

Na afloop van de wedstrijd barstte de Kuip los. De schaal ging omhoog in handen van Kuijt.

Uitslagen & eindstand

Titelconcurrent Ajax won uit bij Willem II: 1-3. De zege op de Tilburgers was niet genoeg doordat Feyenoord in eigen huis won van Heracles. Door de vroege voorsprong van Feyenoord was de angel al snel uit de wedstrijd. Zeven minuten voor rust zette Kasper Dolberg de bezoekers op voorsprong na een voorzet van Justin Kluivert. Vlak na de rust maakte Davinson Sánchez de tweede Amsterdamse treffer.

Na de 0-2 kwam Willem II wat meer in de wedstrijd. Maar na een paar kansjes voor de Tilburgers, sloeg Ajax opnieuw toe. Davy Klassen scoorde uit een tegenstoot zijn veertiende doelpunt van het seizoen. Jari Schuurman maakte de beslissende treffer waarmee de wedstrijd eindigde in een 1-3 zege voor Ajax.

FC Groningen won in een doelpuntrijk duel van FC Twente in Enschede: 3-5. Daarmee heeft FC Groningen de play-offs bereikt. NEC won uit bij SC Heerenveen: 0-2. Ondanks de zege is NEC veroordeeld tot de nacompetitie, omdat Sparta uit bij Go Ahead won: 1-3.

Na de laatste speelronde is Feyenoord kampioen en degradeert Go Ahead Eagels.