appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Stem op de beste leraar Nederlands van 2017

ANP
woensdag 17 mei 2017 | KRO-NCRV | KRO NCRV

Twee leraressen en één leraar zijn genomineerd voor de titel Beste Leraar Nederlands 2017 van Nederland en België. De verkiezing wordt door de vierde keer georganiseerd door het radioprogramma De Taalstaat (KRO-NCRV) van Frits Spits.

Henk ter Haar van de gereformeerde scholengemeenschap GSG Guido in Arnhem, Tamara Stojakovic van het Atheneum MXM in het Belgische Merksum en Didy Pijpker van het Eemsdeltacollege in Siddeburen zijn door de jury gekozen uit 12 kandidaten. Alle kandidaten worden door de jury geprezen om hun passie en inzet. Luisteraars kunnen de komende tijd hun stem uitbrengen op één van de drie genomineerden. Onderwijsminister Jet Bussemaker maakt op zaterdag 20 mei in De Taalstaat de winnaar bekend.

Stem op de beste leraar Nederlands 2017

De jury bestaat uit lerares Trudy Coenen, hoogleraar Peter-Arno Coppen en de Vlaamse emeritus-hoogleraar Frans Daems. Onderwijsorganisaties in Nederland en België ondersteunen de verkiezing, net als mede-organisator Onze Taal en dit jaar ook de VRT (het dagelijkse radioprogramma De Bende van Annemie).  

Je kan hier op één van de kandidaten stemmen.

Dit zijn de kandidaten:

De leerlingen van de kandidaten vertellen waarom hún leerkracht de titel verdient. 

Henk ter Haar: 'Hij is streng op een goede manier'

Tamara Stojakovic: 'Ze is heel flexibel en veelzijdig'

Didy Pijpker: 'Ze doet meer dan alleen Nederlands geven'

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1