Binnenland

Ajax-trainer Bosz: 'Wij gaan proberen druk te zetten bij Lyon'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax-trainer Bosz: 'Wij gaan proberen druk te zetten bij Lyon'

[NOS - RAD1] Een belangrijke avond voor Ajax: voor het eerst sinds 1996 kan de Amsterdamse club de finale van een Europees toernooi bereiken. Ajax neemt het vanavond op tegen Olympique Lyon in de tweede halve finale van de Europa League. We blikken vooruit op het duel.

Trainer Peter Bosz staat met Ajax na de 4-1 zege op Olympique Lyonnais op de drempel van de Europa League-finale. "Ik wil waken voor verslapping", zegt Bosz. "We moeten negentig minuten, of zelfs langer, top zijn. Wij hebben een jonge ploeg, maar wel een ploeg die de achttiende Europese wedstrijd van het seizoen gaat spelen. Juventus, bijvoorbeeld, weet precies hoe dat is. Zover zijn wij nog niet."

'Wij gaan proberen druk te zetten bij Lyon'

Het script voorziet in ieder geval in een kolkend Parc OL, dat met 60.000 supporters tot de nok toe gevuld zal zijn. "Een week geleden hebben we het toch ook voor 50.000 man gedaan? Dus van die 60.000 man hier worden wij niet bang'', zegt Bosz. ''Wij gaan proberen druk te zetten bij Lyon. En we zijn op alle scenario's voorbereid."

Hoeveel kans maakt Ajax?

Jeroen Elshoff, voetbalcommentator van NPO Radio 1, bespreekt de kansen van Ajax met andere journalisten vanuit Lyon. Volgens Dick Sintenie, Ajax-watcher van het Parool, neemt Ajax best veel risico. ''Ze willen altijd aanvallen, ook in uit-wedstrijden. Dat is wat Bosz graag wil, maar dat kan ook wel eens misgaan.''

Vooruitblik op Olympique Lyon-Ajax

Arman Avsaroglu, voetbalcommentator van NPO Radio 1, is optimistisch. ''Zo vaak krijgt Ajax geen doelpunten tegen. Daar kan je je voor de wedstrijd tegen Lyon wel aan vasthouden.'' Sportjournalist Willem Vissers van de Volkskrant denk dat wat er tussen de oren gebeurt wel meespeelt. ''Olympique Lyon is gewoon een sterke ploeg, het stadion zit morgen vol. Als het snel 1-0 voor Lyon wordt dan wordt het gewoon ook moeilijk.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Olympique Lyon-Ajax begint om 21.05 uur en is live te volgen op NPO Radio 1 in Langs de Lijn En Omstreken met commentaar van Arman Avsaroglu en Jeroen Elshoff.

Ster advertentie
Ster advertentie