Binnenland

Vandaag op Radio 1: Nek-aan-nekrace in de Eredivisie, Verstappen in Bahrein en de 52ste editie Amstel Gold Race

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op Radio 1: Nek-aan-nekrace in de Eredivisie, Verstappen in Bahrein en de 52ste editie Amstel Gold Race

Koploper Feyenoord voelt de hete adem van Ajax. Gaan de Amsterdammers de koppositie overnemen van de Rotterdammers? Verder vandaag op Radio 1: Max Verstappen in Bahrein, de 52ste editie van de Amstel Gold Race en aandacht voor de betrekkingen tussen Amerika en China. En hoe is het gesteld met de homo-emancipatie in Nederland?

China versus Amerika

Vorige week zaten de Chinese president Xi Jinping en de Amerikaanse president Donald Trump aan tafel. Maar volgens journalist en publicist Jan van der Putten botsen de opkomende wereldmacht China en de heersende wereldmacht Amerika steeds vaker. In zijn boek Botsende supermachten maakt hij uit een zogenoemde historische wetmatigheid op dat een gevestigd wereldrijk zich dikwijls laat verleiden tot een oorlog met een rijk in opmars. Het is te vrezen dat ook Amerika en China niet zullen ontsnappen aan de wetten der historie. Jan van der Putten is vanaf 10.00 uur te gast bij OVT.

Sportzondag

Vandaag wordt de 52ste editie van de Amstel Gold Race verreden. De race behoort als enige klassieker van Nederland tot een van de grootste wegwedstrijden ter wereld. Na zijn sensationele inhaalrace vorige week in Shanghai, komt Verstappen vandaag om 17.00 uur in actie op de Grand Prix van Bahrein. De 19-jarige Formule 1-coureur van Red Bull staat met 25 punten derde in de race om het kampioenschap. De Brit Lewis Hamilton en de Duitse Sebastian Vettel delen met 43 punten de koppositie.

De titelrace in de Eredivisie is ongekend spannend, nadat vorige week koploper Feyenoord twee punten liet liggen uit bij PEC Zwolle. Inmiddels bedraagt de voorsprong van Feyenoord op Ajax nog maar een punt. NOS Langs de Lijn doet vanaf 14.00 uur live verslag van alle sportwedstrijden.

  • 12.30 uur Willem II-Go Ahead Eagles| Verslag: Richard van der Made
  • 14.30 uur Feyenoord-FC Utrecht| Verslag: Arman Avsaroglu
  • 14.30 uur FC Groningen-PEC Zwolle| Verslag: Frank Wielaard
  • 16.45 uur Ajax-SC Heerenveen| Verslag: Andy Houtkamp

Fraude met EU-subsidies

Frauderen bedrijven in Nederland met EU-subsidies? Twee bedrijven ontvingen vlak voor hun faillissement EU-subsidie. Het is onbekend wat er met dat geld gebeurd is en of de bedrijven zich aan de regels hebben gehouden. In Radar (vanaf 19.00 uur) een onderzoek naar een volle subsidiepot, vermeende onregelmatigheden en Europees & nationaal toezicht.

Als Ze Maar Van Me Afblijven

Hoe is het gesteld met de homo-emancipatie in Nederland? De vraag drong zich meer en meer op aan documentairemaker Botte Jellema, zeker toen Ronnie en Jasper begin april in elkaar werden geslagen in Arnhem, omdat ze hand in hand liepen. Het is lastig te rijmen met het feit dat Nederland al jaren bovenaan staat in de lijstjes over homoacceptatie. De radiodocumentaire ‘Als Ze Maar Van Me Afblijven’ is om 21.00 uur in Radio Doc.

Een fijne paaszondag!

Ster advertentie
Ster advertentie