Binnenland

Ajax verslaat Feyenoord met 2-1

2. Ajax verslaat Feyenoord met 2-1

[NOS] Ajax heeft de spanning in de strijd om de landstitel weer teruggebracht. De ploeg was in Amsterdam superieur tegen koploper Feyenoord, al won het slechts met 2-1.

Met nog zes duels te gaan is het verschil nog maar drie punten. Ajax, met Neres en Kluivert in de basis en De Ligt op de bank, opende sterk en al in de eerste minuut poeierde Schöne raak uit een vrije trap.

Ajax scoort de 1-0

Feyenoord kwam er niet aan te pas en tot overmaat van ramp viel topscorer Jorgensen na tien minuten uit met een liesblessure. De Rotterdammers werden op alle fronten afgetroefd. Ajax was feller, verstoorde constant de opbouw van Feyenoord en nam geregeld het doel van Jones onder vuur.

Kort nadat Traoré een grote kans had gemist, werd het toch 2-0. Na een mooie voorzet van Ziyech scoorde Neres.

Neres maakt de 2-0 voor Ajax

Ajax was ook na rust heer en meester, al deed de thuisploeg het aanvankelijk iets rustiger aan. Na twintig minuten gaven de Amsterdammers weer flink gas en direct was het alle hens aan dek voor Feyenoord. Traoré, Nouri, Schöne en Sánchez verzuimden echter te scoren. Feyenoord probeerde af en toe wel iets terug te doen, maar het ontbrak de ploeg aan rust en creativiteit. De bezoekers kwamen vlak voor tijd via Kramer toch op 2-1,waardoor Feyenoord nog wel een aanmerkelijk beter doelsaldo heeft dan Ajax.

Kramer maakt de 2-1 in blessuretijd