appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Kinderen zien op internet steeds vaker bloot- en seksbeelden

ANP
maandag 20 maart 2017 | NOS | Redactie

Veel kinderen tussen de negen en twaalf jaar zien online bloot en seks. Maar meer dan de helft krijgt daar geen les over. Dat blijkt uit een peiling van Rutgers, kenniscentrum seksualiteit in samenwerking met het NOS Jeugdjournaal. 

'Een kwart van de kinderen vertelt er niets over'

"Ze zien allerlei verschillende beelden. Het kan een piemel zijn, een vagina, mensen die seks hebben. Het kan van alles zijn", zegt Ton Coenen, directeur van Rutgers.

Ze zoeken niet doelgericht naar de beelden maar komen het tegen omdat ze iets anders zoeken en er toevallig bij uitkomen. "Of omdat vriendjes en vriendinnetjes het laten zien. Soms kan het op poppen. En er is ook een groep die er zelf naar zoekt", zegt Coenen. Het merendeel van de kinderen kijkt naar de beelden en klikt het vervolgens weg, zegt hij. 

Sommige kinderen vertellen het hun ouders. Een kwart van de kinderen vertelt er niets over. "Daarom denken wij ook dat het een thema is waar op scholen meer aandacht aan moet worden besteed."

Lees verder op NOS.nl.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1