Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: WK Veldrijden, Australian Open en voetbal

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: WK Veldrijden, Australian Open en voetbal

Het is een overvol sportweekend op NPO Radio 1 met voetbal, tennis, schaatsen, veldrijden en nog veel meer. Maar er is op de zender ook aandacht voor de start van de PvdA-campagne, het D66-congres, de nieuwe wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten en het taalgebruik van Mark Rutte.

Australian Open

In de finale van de Australian Open vechten Venus en Serena Williams om de titel. De zussen treffen elkaar voor het eerst sinds 2009 in grandslamfinale. Venus Williams haalde veertien jaar geleden voor de eerste keer de finale van het grandslamtoernooi in Melbourne. Ze verloor toen van haar zusje Serena. Of het deze keer opnieuw zo afloopt, kun je vanaf 9.30 uur uur horen op NPO Radio 1. Marcella Mesker doet in de reguliere programmering verslag van de 'sisteract'.

Taalgebruik Mark Rutte

In de Taalstaat (vanaf 11.00 uur) praat Frits Spits met de nieuwe directeur van het Meertens Instituut Antal van den Bosch. Het Meertens Instituut is een onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met de bestudering en documentatie van Nederlandse taal en cultuur. Verder in de uitzending: De poëzie van Piet Paaltjens , het TNA van Jeroen Krabbé, hoogleraar Simon Reker over het taalgebruik van Mark Rutte en Peter Slager van Bløf over zijn soloalbum in het Zeeuws.

Argos: nieuwe bevoegdheden inlichtingendiensten

Welke uitspraak spreekt je meer aan: ‘Wat hebben we nou aan inlichtingendiensten die niet kunnen wat ze moeten kunnen en daardoor hun functie en taak niet goed kunnen uitoefenen?’ Of 'Als je niets met bepaalde data doet,moet je het ook niet opslaan?' In Argos (vanaf 14.00 uur) staat de nieuwe wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten centraal. Hoe zit het met het toezicht? En zijn de nieuwe bevoegdheden wel effectief?

Partijcongres D66 en Asscher over campagne PvdA

In WNL op Zaterdag (vanaf 16.00 uur) aandacht voor het partijcongres van D66, waar live verslag van wordt gedaan. Ook Lodewijk Asscher schuift tijdens de uitzending aan. Hij wordt aan de tand gevoeld over de aftrap van de PvdA-campagne.

WK veldrijden, schaatsen en eredivisie

NOS Langs de Lijn doet vanaf 15.00 uur (met flitsen) verslag van het WK Veldrijden voor vrouwen in Biels, Luxemburg. Marianne Vos wordt gezien als de absolute topfavoriet bij de vrouwen. Overdag wordt tijdens de reguliere programmering ook verslag gedaan van de Wereldbeker schaatsen in Berlijn. Sebastiaan Timmerman doet verslag. 's Avonds staan er een aantal wedstrijden in de eredivisie op het programma:

  • 18.30 uur: Go Ahead Eagles - FC Utrecht. Verslag: Philip Kooke

  • 19.45 uur: Heracles - PSV. Verslag: Andy Houtkamp

  • 19.45 uur: Roda JC - Excelsior. Verslag: Arman Avsaroglu

Een fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie