Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Hoe gaat het in Gambia nu de nieuwe president er is?, de aftrap van de nieuwe culinaire competitie 'De allerbeste kok blijft toch je moeder' en de 500 meter schaatsen in Berlijn. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

President Barrow
De nieuw president van Gambia, Adama Barrow, keert vandaag terug naar zijn land om daar de regering op zich te nemen. Hij is al een week geleden geïnaugureerd, maar omdat zijn voorganger Jammeh weigerde op te stappen bleef Barrow noodgedwongen in buurland Senegal. Hoe gaat het in Gambia nu de nieuwe president er is? De ambassadeur van Gambia vertelt hierover in het NOS Radio 1 Journaal.

Mangiare!
Vanavond in Mangiare!: Meesterpatissier en Heel Holland Bakt-jurylid Robèrt van Beckhoven vertelt over zijn tv-serie Brood, Jonah Freud maakt moeders lievelingseten en Chris Bajema is op bezoek in de keuken van zijn moederen. Daarnaast is de aftrap van de nieuwe culinaire competitie ‘De allerbeste kok blijft toch je moeder’.

Schaatsen
Ook strijden de schaatsers vandaag op de 500 meter voor de wereldbeker in Berlijn. Sebastiaan Timmerman doet verslag van het toernooi op NPO Radio 1. Sven Kramer is er niet bij in Berlijn.

Gisteren gemist

De wereld van de Thaise tom's
Thailand: Een van de meest tolerante landen op het gebied van seksualiteit en gender - we kennen allemaal bijvoorbeeld: de ladyboys. Maar is nog een grote gendergroep in Thailand, die veel minder bekend is: de Toms. Toms zijn vrouwen die zich gedragen en kleden als man. Dertig jaar geleden was dit een gemarginaliseerde groep, maar nu behoren ze steeds meer tot de Thaise mainstream. Verslaggever Renée van Heteren dook in de wereld van de Thaise tom’s.

'Ik heb een stoma maar amg niet overal naar het toilet'
Er zijn te weinig openbare toiletten in Nederland. Veel mensen met maag- en darmproblemen hebben daar last van, want zij kunnen hun ontlasting vaak niet ophouden. Verslaggever Paul Sanders liep met Con de Man door een winkelstraat. 'Ik heb een stoma. Als mijn zakjes vol zijn komt de ontlasting gewoon op mijn buik, tegen mijn kleding aan.'

Patiëntenverenigingen organiseren vandaag een ronde tafel-conferentie in hun strijd voor meer toiletten. Na de reportage praten we door met Bernique Tool, directeur van de Maag Lever Darm Stichting.

Ster advertentie
Ster advertentie