appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Obama tijdens afscheidsspeech: blijf naar elkaar luisteren

REUTERS
woensdag 11 januari 2017 | NPO Radio 1 | Redactie

President Barack Obama heeft zijn landgenoten woensdag tijdens zijn afscheidsspeech in Chicago opgeroepen vooral politiek betrokken te blijven. "Verandering vindt alleen plaats als gewone mensen zich met zaken bemoeien, betrokken raken en samenkomen om het te eisen'', stelde hij.

Luister naar het verslag van de afscheidsrede van Obama: 

Verslag van de afscheidsrede Obama

Obama keerde zich in zijn betoog tegen de verdeeldheid in de Amerikaanse samenleving. "We moeten allemaal beginnen vanuit het uitgangspunt dat onze medeburgers net zoveel van dit land houden als wij'', hield hij het publiek voor.

You were the change

Barack Obama

Volgens de president dreigen teveel Amerikanen zich terug te trekken in een eigen 'bubble', waar ze alleen worden omringd door gelijkgestemden. Hij riep mensen op open te staan voor de mogelijkheid dat tegenstanders ook wel eens gelijk kunnen hebben.

"Hoe kunnen we ethische tekortkomingen in onze eigen partij goedpraten, terwijl we erop hameren als de andere partij hetzelfde doet?'', vroeg hij zich hardop af. "Het selectief omgaan met de feiten is niet alleen oneerlijk, maar contraproductief.''

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1