appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

ANP
woensdag 11 januari 2017 | NPO Radio 1 | Redactie Twitter

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren? 

Tips voor vandaag

Schrijfster Eva Rovers
In de filosofische pamflettenreeks ‘Nieuw licht’ verschijnt van schrijfster Eva Rovers ‘Ik kom in opstand, dus wij zijn’. Hierin roept zij op tot verzet buiten onze digitale comfortzone. De stem van velen is immers niet hetzelfde als een eensgezinde stem. Rovers presenteert het pamflet vanavond met een debat in De Rode Hoed in Amsterdam. Daarvoor vertelt ze erover in Radio Kunststof om 19.00 uur.

Pieter van Regteren Altena
Meester Pieter van Regteren Altena heeft in Istanbul het proces bijgewoond tegen twaalf Turkse advocaten die verdacht werden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. Vanochtend vertelt de advocaat in het NOS Radio 1-journaal over het lot van de advocaten in Turkije. 

En verder...

  • Bestuursvoorzitter Atilay Uslu van Corendon vertelt in De Ochtend over de vakantiebeurs in Utrecht en over hoe de coup Turkije heeft beïnvloed als vakantiebestemming.
  • Edwin Zanen nomineert in Bureau Buitenland Sigmundur Davio Gunnlaugsson voor de award van Graaier van het Jaar 2016.
  • In Langs de Lijn En Omstreken zijn Anouar Amrani en Khalid Sinouh te gast om te praten over de Afrikacup. 

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids van vandaag

Gisteren gemist

MS is een progressieve aandoening aan je zenuwstelstel, die veel jonge mensen treft. In sommige gevallen is de ziekte zo agressief, dat je binnen 3 jaar in een rolstoel beland. Voor die extreme gevallen lijkt er een remedie te zijn; stamceltherapie. Peperduur, experimenteel en ontzettend heftig, maar met veelbelovende resultaten. De kosten worden niet vergoed en de Nederlandse neurologen willen (nog) niet volgen. Dankzij een crowdfundingsactie waarmee hij de nodige 120.000 euro heeft opgehaald, is Boaz Spermon al naar Zweden geweest, en ook Catharina Bijlholt heeft inmiddels haar ticket geboekt. Ze doen hun verhaal in De Nieuws BV

Programma item: 0

Griekenland wordt al dagen geteisterd door temperaturen onder nul en hevige sneeuwval. Aan de kust van Kreta viel zelfs voor het eerst in veertig jaar sneeuw. Correspondent Thijs Kettenis vertelt in De Ochtend dat de kou leidt tot veel problemen. "De scholen zijn dicht, er zijn problemen met de watervoorziening door gesprongen leidingen, veerboten uit de dienst en mensen zaten meer dan tien uur vast op snelweg door sneeuw." Luister het hele gesprek terug: 

Zonnig Griekenland gaat gebukt onder de kou

Lees ook: 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1