Binnenland

Paul Verhoevens Elle wint twee Golden Globes

foto: Reutersfoto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Paul Verhoevens Elle wint twee Golden Globes

[NOS] De Franse-Duitse film Elle van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven heeft twee Golden Globes gewonnen. De prijzen voor beste buitenlandse film en beste actrice (Isabelle Huppert) werden vannacht uitgereikt tijdens de Golden Globe Awards in Los Angeles.

In zijn dankwoord op de eerste prijs reageerde Verhoeven verrast: "De hoofdpersoon nodigt niet echt uit tot medelijden. Daarom bedank ik de leden van de Hollywood Foreign Press Association voor hun ruimdenkendheid", zei de Nederlandse regisseur.

Elle gaat over een verkrachting van een vrouw die daarna wraak neemt, en is gebaseerd op de roman Oh. De film was de Franse inzending voor de Oscars, maar viel af in de voorrondes.

Lovende woorden

Verhoeven sloot zijn speech af met lovende woorden voor Isabelle Huppert, die de hoofdrol vertolkt in de film. "Het was geweldig om met haar te werken. (...) Ik hou van je, ik hou van je, ik hou van je."

Andere genomineerden voor beste buitenlandse film waren Neruda (Chili), Toni Erdmann (Duitsland), Divines (Frankrijk) en The Salesman (Iran/Frankrijk).

Dankwoord

Later ontving Huppert haar prijs voor beste actrice in een dramafilm. "Wauw, mijn hart bonkt", begon Huppert haar speech. Ze bedankte Verhoeven. "Bedankt Paul, voor wie je bent en dat je mij laat zijn wie ik ben."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie