Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: eredivisie en bekendmaking nominaties Sportgala

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: eredivisie en bekendmaking nominaties Sportgala

De strijd in de eredivisie barst weer los. Wie zal aan het eind van de dag aan kop staan, Ajax of Feyenoord? Daarnaast worden de nominaties voor het Sportgala bekend gemaakt. Wie moeten volgens jou de sportman en sportvrouw van het jaar worden?

Maar voor de tijd zitten Cabaretier Peter Heerschop en judoka Marhinde Verkerk op De Perstribune. Peter Heerschop begint deze maand als de nieuwe gastheer van het bekende programma '24 uur met...', waarin hij 24 uur doorbrengt met gasten uit de sportwereld. Marhinde Verkerk zit het tweede uur op De Perstribune. De judoka heeft een indrukwekkende erelijst: ze werd Nederlands, Europees en wereldkampioen. Dit jaar ging ze met flinke ambities naar de Spelen in Rio, maar daar spatte haar olympische droom uiteen.

Sportgala

Aan het eind van ieder jaar organiseert NOC*NSF in samenwerking met de NOS, het Sportgala. Op dit evenement worden de beste sporters van het jaar in het zonnetje gezet. Vandaag worden de nominaties bekend gemaakt. In de volgende categorieën worden de sporters van het jaar gekozen:

  • Sportman
  • Sportvrouw
  • Paralympische Sporter
  • Sportploeg
  • Coach
  • Young Talent

Langs de Lijn besteedt vanaf 18.00 uur uitgebreid aandacht aan deze nominaties.

Bekijk hier wat Erben Wennemars ervan vindt dat Max Verstappen niet naar het Sportgala gaat als hij sportman van het jaar wordt.

Eredivisie

In de eredivisie barst de strijd weer los. De volgende wedstrijden staan op het programma:

12.30 uur:
ADO Den Haag - FC Utrecht (verslag van Ragnar Niemeijer)
14.30 uur:
Willem II - FC Twente (verslag van Frank Wielaard)
Feyenoord - Sparta (verslag van Arman Avsaroglu)
16.45 uur:
Ajax - FC Groningen (verslag van Andy Houtkamp)

Volg de wedstrijden live op NPO Radio 1.

Verder is er aandacht voor schaatsen. De schaatsers komen in actie tijdens de Wereldbekerwedstrijden in Astana. Sebastiaan Timmerman doet hiervan verslag.

Lees ook: 'De Johan Cruijf onder de wedstrijdvissers'

Ster advertentie
Ster advertentie