Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke dag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

De tips voor vandaag:

Buma's boek
Samen kunnen we meer was de titel van het boek van Sybrand Buma bij de vorige verkiezingen, in 2012. Nu zijn er weer verkiezingen en dus ook een nieuw boek. Sybrand Buma vertelt er vanavond over in Dit is de Dag, vanaf 18.30 uur.

Sigrid Kaag
Ook in Dit is de Dag: de Nederlandse diplomate Sigrid Kaag. De speciaal gezante van de VN in Libanon won dit jaar de Carnegie Wateler Vredesprijs 2016 en krijgt hem vandaag uitgereikt in het Vredespaleis in Den Haag.

Mode
Cécile Narinx is hoofdredacteur van modetijdschrift Harper's Bazaar maar besloot zich te verdiepen in de wereld buiten de haute couture. Ze schreef er een boek over: ‘Dit boek gaat niet over mode’. De verhalen in dat boek gaan niet over kleren zelf, maar wat zij vertellen over onze identiteit, cultuur, tradities, hiërarchie, verhoudingen en smaak. Narinx vertelt erover in Kunststof, vanaf 19.00 uur.

En verder vandaag...

  • Marcel Groenewegen is bekend als bassist van The Kik, maar hij is ook schrijver van de biografie over de vorig jaar overleden protestzanger Armand. Groenewegen komt langs in De Ochtend.
  • In het NOS Radio 1 Journaal zometeen aandacht voor het IDFA-festival. Ally Derks, directeur van het festival, schuift aan vanaf 9.15 uur.

Lees ook: IDFA documentaire: ‘Dichter bij Remco Campert’

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Drie jaar lang is er aan gewerkt, maar nu is de Nederlandse onderwijsrobot Eddy een feit. Het meest bijzondere is dat hij menselijke trekjes heeft. Op basisschool de Triangel in Lunteren werken ze er al mee en zelfs de allerkleinsten krijgen daar les van Eddy. In De Ochtend een reportage over deze bijzondere meester.

Ster advertentie
Ster advertentie