Binnenland

Amerika Kiest: volg de Amerikaanse verkiezingen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Amerika Kiest: volg de Amerikaanse verkiezingen op NPO Radio 1

Het is aftellen naar middernacht, dan sluiten de eerste stemlokalen in de Verenigde Staten. De eerste uitslagen worden vanaf 1 uur Nederlandse tijd verwacht. De spannende race naar Washington is op de voet te volgen via NPO Radio 1. Komt er voor het eerst in de geschiedenis een vrouw in het witte huis of wordt het toch Trump?

NPO Radio 1 houdt je de hele nacht en ochtend live op de hoogte van de uitslagen. Lara Rense en Chris Kijne presenteren vanuit de Amsterdamse Melkweg zes uur lang Amerika Kiest, de uitslagennacht.

Amerika Kiest: wat kan je hoe laat verwachten?

In de bijzondere live-uitzending komen de uitslagen binnen, geven Democraten en Republikeinen hun reactie en is er commentaar van gasten als Sanderijn Cels, Hans Anker, Laila Frank en Eelco Bosch van Rosenthal. Correspondent Arjan van der Horst doet verslag vanuit Washington.

Morgenochtend presenteert Jurgen van der Berg vanaf 06.00 uur het NOS Radio 1 Journaal dat ook volledig in het teken staat van de uitslag van de presidentsverkiezing. Vanaf 09.30 zijn er dan weer de Amerika Kiest-uitzendingen.

De presentatoren bespreken samen met verschillende Amerika-kenners de laatste campagne-activiteiten en het belangrijkste verkiezingsnieuws. Verder komen de beste grappen uit de late-shows voorbij en er zijn reportages en interviews met onder anderen Nederlanders in de VS.

Eva Jinek doet woensdagochtend om 9.40 uur verslag van de mening van de inwoners van New York.

Op NPORadio1.nl kijken we al een aantal weken vooruit naar de verkiezingen, met verschillende invalshoeken. Dit is een selectie:

Ster advertentie
Ster advertentie