appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof
STER Advertentie

Ex-salafist Jason Walters: 'Verbied salafistische organisaties'

ANP
zaterdag 14 september 2019 | WNL | WNL Redactie

De politiek moet werk maken van een verbod op salafisme, dat zegt radicaliseringsexpert Jason Walters in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1. Aanleiding is het onderzoek van Nieuwsuur en NRC waarbij onder andere een lesboek opdook dat kledingvoorschriften geeft aan meisjes op islamitische basisscholen. "We moeten salafistische literatuur in beslag nemen en toewerken naar een verbod op salafistische moskeeën."

Ex-salafist Jason Walters: 'Verbied salafistische organisaties'

Blokkades opwerpen

Walters is ex-salafist en veroordeeld voor deelname aan een criminele en terroristische organisatie. Na zijn straf rondde hij een wetenschappelijke studie af naar islamitische radicalisering. Nu waarschuwt hij voor de gevaren van het salafistische gedachtegoed en roept hij de politiek op tot actie. "We moeten zoveel mogelijk juridische blokkades opwerpen om de groei van het salafisme tegen te gaan."

Gevaar voor de samenleving

Het salafisme is een kwestie van nationale veiligheid en moet ingedamd worden, zegt Walters. Alleen een verbod kan de groei van het salafisme stuiten: "We moeten salafistische literatuur in beslag nemen en zowel informele en als formele salafistische organisatie ontbinden."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1