Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: Sharon Dijksma - ANPfoto: Sharon Dijksma - ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke dag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Nationale Klimaattop 2016
Er gebeurt al veel in Nederland op klimaatgebied, maar er is meer nodig om de opwarming van de aarde te beperken. Vandaag staat de Nationale Klimaattop in Rotterdam in het teken van concrete acties. Staatssecretaris Dijksma vertelt om 8.30 uur meer over de doelstellingen in het NOS Radio 1-Journaal.

Dagboek van een postbode
Mislukte romanschrijver Viktor Frölke heeft ineens een bestseller en een ontslag op zak. Door zijn boek 'Dagboek van een postbode' is Frölke door PostNL op non-actief gesteld. Zijn ontboezemingen in het boek kwamen niet overeen met de richtlijnen van PostNL. In het boek komt onder meer een masturbatiescene op de werkvloer voor. Viktor Frölke is vanaf 15.00 uur te gast in Radio EenVandaag.

Frölke was al eerder te gast in Radio Kunststof. Luister de uitzending terug:

KNVB Beker
Veertien clubs strijden vandaag in de tweede ronde van de KNVB Beker, onder meer Ajax, AZ en Feyenoord. NPO Radio 1 is bij de volgende wedstrijden:

18.30 uur:
Kozakken Boys - Ajax (Ragnar Niemeijer doet verslag)
20.00 uur:
AZ - FC Emmen (Andy Houtkamp doet verslag)
Vitesse - RKC (Richard van der Made doet verslag)
FC Utrecht - FC Groningen (Frank Wielaard doet verslag)
20.45 uur:
Feyenoord- Excelsior (Arman Avsaroglu doet verslag)

Voor de gelegenheid begint Langs de Lijn En Omstreken om 20.00 uur.

En verder...

  • Om 19.00 uur in Radio Kunststof is Mike Boddé te gast. Hij stopte dit jaar met cabaret, maar is nog altijd muzikant en schrijver. In zijn nieuwe boek 'Lekkere stukken' deelt hij de mooiste muziek die hij kent.
  • Aandacht voor het geneesmiddel prednison. Het middel dat gebruikt wordt bij vele ziekten, maar helaas ook veel bijwerkingen kent. In Nieuws en Co meer over de zoektocht naar prednison zonder bijwerkingen.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Oorlogverslaggever Bud Wichers raakte eind vorige week gewond toen hij werd beschoten in het Iraakse Kirkuk door een IS-sluipschutter toen hij verslag deed over de strijd om Kirkuk. In Radio EenVandaag vertelt hij zijn verhaal:

Bureau M in De Ochtend borduurt voort op het Vlaamse overheidsplan om van donderdag een nationale date-dag (lees: seksdag) te maken. Zouden we dat in Nederland ook moeten invoeren voor stelletjes? En wat schieten we daar eigenlijk mee op?

Ster advertentie
Ster advertentie