Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Wouter Laumans in Argos, Eredivisie en EK Hockey

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Wouter Laumans in Argos, Eredivisie en EK Hockey

Misdaadjournalist Wouter Laumans vertelt in Argos over zijn werk, en we doen verslag van het EK Hockey en de Eredivisie. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Luizen in de Pels: Wouter Laumans te gast in Argos

Men zegt dat misdaad niet loont, maar misdaadjournalistiek is een heel ander verhaal. Wouter Laumans bewees samen met collega Marijn Schrijver dat Nederlanders nog altijd houden van een spannend, op feiten gebaseerd, misdaadverhaal: zij brachten het boek Mocro Maffia uit in 2014. Het boek heeft inmiddels een vervolg gekregen in Wraak (2019), en de Mocro Maffia was de inspiratiebron voor een populaire serie.

Wouter Laumans is misdaadjournalist voor onder andere Panorama en de Nieuwe Revu. In deze rol schrijft hij over allerhande criminaliteit, en mag hij ook vaak aanschuiven bij praatprogramma’s om kwesties te duiden, zoals de recente golf van liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Laumans is vanaf 14.00 uur te gast in Argos.

Speelronde 3 in de Eredivisie

Vanavond worden er drie wedstrijden gespeeld in de derde speelronde van de Eredivisie. Je hoort live verslag in Langs de Lijn, van 19.00 uur tot 23.00 uur.

Een overzicht van de wedstrijden:

18.30 uur ADO Den Haag-Sparta | Verslag: Ragnar Niemeijer
19.45 uur VVV-Ajax | Verslag: Richard van der Made
20.45 uur FC Emmen-SC Heerenveen | Verslag: Jan Vincent van Zuiden

EK Hockey

Marijn Veen en Frédérique Matla ANP
Het EK hockey begon gisteren, vrijdag 16 augustus, in Antwerpen. Vandaag spelen de vrouwen om 20.30 uur tegen België, en de mannen om 15.45 uur tegen Ierland. Onze verslaggevers houden je op de hoogte van de ontwikkelingen in beide wedstrijden.

Verder vandaag...

  • Librisprijswinnaar Rob van Essen is nu ook columnist en hij is gast op Lowlands. Hij is vanaf 11.00 uur te gast in De Taalstaat.
  • Journalist Peter van Dyck stelde een eigenzinnige canon samen van het Nederlandstalige lied met als titel: Watskeburt, Lage Landen? Hij vertelt erover in De Taalstaat.
  • In de de negende aflevering van de Zomerschool Groot Dictee stoomt De Taalstaat luisteraars in de studio en thuis klaar voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal, zaterdag 2 november te horen op NPO Radio 1.
  • Radar bespreekt antiek, want hoe weet je of dat oude schilderij op zolder een echte Picasso is? Verder: waarom liggen er geen kromme komkommers in de supermarkt en wat doe je bij geluidsoverlast van je buren? Vanaf 15.00 uur in Radar.
Ster advertentie
Ster advertentie