Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Central Park Five en Westerbork

foto: Netflixfoto: Netflix
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Central Park Five en Westerbork

De Netflix-serie When They See Us, gebaseerd op het ware verhaal van de Central Park Five, zorgt voor veel discussie in de Verenigde Staten. En Lucille Werner praat over haar nieuwe programma Minister van Gehandicaptenzaken. Dat, en nog veel meer, hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Central Park Five

In 1989 werden vijf tieners gearresteerd voor de verkrachting van een vrouw. De jongens worden gedwongen een bekentenis af te leggen en eindigen daardoor voor lange tijd in de gevangenis. Bijna 15 jaar later worden de jongens definitief onschuldig verklaard. Hoe kon dit gebeuren? In de Netflix-serie When They See Us wordt het bizarre verhaal van deze jongens, beter bekend als The Central Park Five, op pijnlijke wijze weergegeven. De serie zorgt voor heel veel discussie in de Verenigde Staten, want hoe kon deze fout worden gemaakt? Wie is er verantwoordelijk? Amerika-specialist Marka Valenta vertelt in OVT over de ophef die deze serie veroorzaakt.

Westerbork en directeur Dirk Mulder wilden deze week de Nacht voor de Vluchtelingen, de jaarlijkse solidariteitswandeltocht, laten starten vanuit Westerbork. En dat is een brug te ver volgens een deel van de joodse gemeenschap. Dirk Mulder komt praten over onze kijk op Westerbork.

De Perstribune

Morgen word de minister van Gehandicapten verkozen. Presentatrice Lucille Werner is te gast bij De Perstribune om te vertellen over haar nieuwe tv-programma Minister van Gehandicaptenzaken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En bokser Nouchka Fontijn komt langs om te vertellen over haar voorbereidingen op de Europese Spelen in Minsk, die volgende week van start gaan.

En verder:

  • Het darkweb is de mondiale coffeeshop. Je hoort er meer over in Reporter Radio.
  • En in Radio Doc hoor je de documentaire De S53 van Tinne Claes en Wederik de Backer

Ster advertentie
Ster advertentie