Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: prijs voor beste natuurboek en OVT live uit Fort Pannerden

foto: NPOfoto: NPO
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: prijs voor beste natuurboek en OVT live uit Fort Pannerden

De Jan Wolkers Prijs wordt vandaag uitgereikt voor het beste natuurboek van 2016. Daarnaast zendt OVT rechtstreeks uit vanuit Fort Pannerden, een negentiende-eeuws fort. Natuurlijk wordt er ook gestreden in de eredivisie. NPO Radio 1 is er van begin tot eind bij.

De Jan Wolkers Prijs is een initiatief van Vroege Vogels, het Wereld Natuur Fonds en de Volkskrant. De vijf Nederlandse genomineerde boeken voor deze prijs zijn:

  • Botanische Revolutie van Norbert Peeters
  • De grutto van Albert Beintema
  • Dit is mijn hof van Chris de Stoop
  • In krabbengang door kreeftenboeken van Alex Alsemgeest en Charles Fransen
  • Zoektocht naar het paradijs van Arita Baaijens

De bekendmaking van het beste natuurboek vindt plaats tijdens een rechtstreekse uitzending van Vroege Vogels op NPO Radio 1, tussen 07.00 en 10.00 uur 's ochtends vanuit Museum De Lakenhal in Leiden.

Lees meer: Wat wordt het beste natuurboek van 2016

Fort Pannerden

Na Vroege Vogels is het tijd voor OVT, vandaag live vanuit het 19e eeuwse Fort Pannerden in Gelderland. In de uitzending is aandacht voor een van de krakers die het fort voor verval wist te behoeden, de belastingontwijkers van Oranje, de moeizame relatiegeschiedenis van wolf en mens en de Belgische ambassadeur die de genocide in Rwanda van dichtbij meemaakte.

Live muziek is er van de gypsy jazz band C'est si Bon. Hun muziek klinkt zo:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eredivisie

In de eredivisie staan de volgende wedstrijden op het programma:

12.30 uur:
FC Twente - PEC Zwolle (verslag van Ragnar Niemeijer)
14.30 uur:
NEC - Feyenoord (verslag van Arman Avsaroglu)
Excelsior - Roda JC (verslag van Andy Houtkamp)
16.45 uur:
ADO Den Haag - Ajax (verslag van Frank Wielaard)

Daarnaast is er natuurlijk aandacht voor het WK Wielrennen. Gio Lippens en Steven Dalebout houden je op de hoogte. Verder doen vandaag ruim veertigduizend hardlopers mee aan de 41ste Amsterdam Marathon, met start en finish bij het Olympisch Stadion. Verslaggever Floris van Hoorn doet verslag op NPO Radio 1.

Belastingdienst in strijd met de wet

Staatssecretaris Wiebes van Financiƫn stelt de Belastingdienst onder curatele. Daarna volgde een debat, onder meer over wat Wiebes nu wel en niet wist over de vertrekregeling bij de Belastingdienst. Wiebes schreef in een brief daarover dat de dienst te zelfstandig handelt en noemde de cultuur om dingen bij zichzelf te houden 'hardnekkig'. Ook blijkt dat het management beslissingen heeft genomen op eigen houtje.

Reporter Radio zocht via een wob-verzoek uit wat de interne werkinstructies bij de Belastingdienst eigenlijk zijn. Luister naar de uitkomsten om 19.00 uur op NPO Radio 1.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle onderwerpen en programma's in de gids van vandaag.

Ster advertentie
Ster advertentie