appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Vandaag op NPO Radio 1: de laatste Game of Thrones en tijdrit in de Giro d'Italia

AFP
zondag 19 mei 2019 | RAD1 | Redactie

Middeleeuwen-kenner Sanne Frequin over het succes van Game of Thrones in OVT, een heuveltijdrit in de 9e etappe van de Giro d'Italia, en Reporter Radio over de link tussen de Italiaanse maffia en Nederland. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Middeleeuwen-kenner over het succes van Game of Thrones

Reuzen, draken, ridders, drakendoders, jonkvrouwen. Ze komen allemaal voor in de serie Game of Thrones. Het is na acht seizoenen griezelen en smelten voorbij met de fantasy-pret. Middeleeuwen-kenner Sanne Frequin neemt ons mee naar de wereld van verraad en trouw en vertelt in OVT over het geheim achter de succes-serie. 

Heuveltijdrit in de Giro d'Italia: Riccione - San Marino

Vandaag wordt de 9e etappe van de Giro d'Italia gereden: een individuele heuveltijdrit van 34,8 kilometer. De renners starten in kustplaats Riccione en finishen in het ministaatje San Marino. In de laatste 12 kilometer komen de renners twee beklimmingen tegen.

De eerste renner start om 13.15 uur, en de binnenkomst van de laatste is naar verwachting tegen 17.15 uur. We houden je in Langs de Lijn op de hoogte van alle ontwikkelingen uit Italië. 

De link tussen de Italiaanse maffia en Nederland

Vanaf deze week verschijnen de eerste drie delen van de nieuwe podcast serie van Reporter RadioLeven met Maffia.

Vanuit een klein dorpje op een heuvel in de Italiaanse regio Calabrië gaan Gabriella Adèr en Sanne de Boer op zoek gaan naar de link tussen de Italiaanse maffia en Nederland. Waarom is Nederland zo in trek bij het machtige misdaadsyndicaat Ndrangheta? En hoe komt het dat zelfs de kleinere, persoonlijke verhalen waar Gabriella Adèr en Sanne de Boer in Italië opstuiten, uiteindelijk telkens naar Nederland leiden? Luister vanaf 19.00 uur naar Reporter Radio, voor een gesprek met Gabriella Adèr.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1