Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: wint Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: wint Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival?

Het is 44 jaar geleden dat Nederland met het nummer Ding-a-dong van Teach-in het Eurovisie Songfestival won. Komt er vandaag een opvolger?

Songfestival

Duncan Laurence prijkt met zijn nummer Arcade al weken bovenaan de lijsten van bookmakers. Sterker nog, zijn voorsprong op andere favorieten waaronder Australië en Zweden blijft maar groeien. Een voorbeschouwing hoort u op NPO Radio 1 vanuit Tel Aviv met Frits Huffnagel tijdens WNL op Zaterdag rond 15.00 uur. Na middernacht zit Albert Verlinde, liefhebber van het Songfestival, op de bank bij Özcan Akyol bij Onze man in Deventer.

Giro d'Italia

In de Ronde van Italië staat vandaag de langste etappe op het schema. De renners rijden 239 kilometer van Tortoreto Lido naar finishplaats Pesaro. De eerste 140 kilometer zijn nagenoeg vlak, daarna volgen drie klimmetjes. Een goed parcours dus voor de sprinters in het peloton. Sprintkanon Gaviria kneep gisteren in de remmen, vanwege knieklachten. Vanaf 15.00 uur hoor je op NPO Radio 1 het verslag van de koers van NOS-commentator Gio Lippens. Meer Giro d'Italia natuurlijk om 19.00 uur in Langs de Lijn, waarin wordt teruggeblikt op de etappe.

Oh my god: links Amerika

Amerika is al een tijdje in de ban van de Democraten-politica Alexandria Ocasio-Cortez. Ze is nog te jong om zich kandidaat te stellen voor het presidentschap, maar dat maakt haar niet minder populair. Wat betekent de opkomst van deze links-denkende politica uit de Bronx? Jort Kelder spreekt met Vlaamse hooggeleerde Bart Kerremans, professor Internationale relaties en Amerikaanse politiek. En schrik niet: met zo’n gast komt naast links Amerika natuurlijk ook de handelsoorlog met China ter sprake. Vanaf 13.00 uur in Dr Kelder en Co.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Werkt de WMO?

Een gezelschapshond, aangepast vervoer, extra handen in de huishouding. Wie hulp nodig heeft kan sinds de invoering van de Wet Maatschappelijke ondersteuning (WMO) terecht bij de gemeente. Het doel is meer maatwerk en betere zorg voor de burger. Maar werkt de wet? Argos onderzocht het, samen met platform voor onderzoeksjournalistiek Investico, dagblad Trouw en weekblad de Groene Amsterdammer. Om 14.00 uur in Argos op NPO Radio 1.

En verder:

  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn haar altijd goed zit? In Radar Radio om 15.00 uur een gesprek met kapper Vincent Silvester Jansen.
  • En in WNL op Zaterdag volop aandacht voor de Europese Verkiezingen van volgende week donderdag.

Ster advertentie
Ster advertentie