Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag op NPORadio1.nl: een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

(Geen) succesverhaal
Acteur Dirk Zeelenberg is vanavond te gast in Langs de Lijn En Omstreken om te vertellen over zijn boek ‘Niet bepaald een succesverhaal’. De acteur schuwt de moeilijke thema’s niet - zo vertelt hij openhartig over hoe zijn vader hem sloeg en zijn moeder hem onvoldoende liefde gaf. Maar ook de achterkant van het showbizz-breiwerk komt nadrukkelijk aan bod, zowel de hoogte- als de dieptepunten. Bij Langs de Lijn En Omstreken legt Zeelenberg uit waarom hij dit boek - geen autobiografie, "want daar is hij te jong voor!" - geschreven heeft en wat hij hoopt dat de gewone man op straat er van leert.

Kate
De hertogin van Cambridge, Kate Middleton, bezoekt vandaag Nederland. Het NOS Radio 1 Journaal blikt vanochtend vooruit op het koninklijke bezoek, dat voor Kate Middleton begint met een afspraak op villa Eikenhorst met koning Willem-Alexander. Daarna bezoekt de hertogin onder meer het Mauritshuis in Den Haag en een werkplaats annex buurthuis in Rotterdam.

Emeritaat
Hoogleraar duurzaam innoveren Jacqueline Cramer is vooral bekend als minister van Milieu in het kabinet-Balkenende IV, maar ook in haar andere functies maakt ze zich sterk voor het milieu. Nu gaat ze als hoogleraar met emeritaat, in Nieuws en Co een afscheidsinterview met de 65-jarige Cramer.

En verder...

  • Damiaan Denys speelt vanaf 01.00 uur open kaart in Nooit Meer Slapen. De psychiater en filosoof is gespecialiseerd in angsten.
  • Kunststof (vanaf 19.00 uur) heeft René van Rijckevorsel te gast, naast hoofdredacteur van Elsevier ook schrijver van twee thrillers.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Politieke junkies Sywert van Lienden en Jurjen van den Bergh houden tot 15 maart voor De Nieuws BV de verkiezingscampagnes scherp in de gaten. De conclusie gisteren was dat de campagne voor de verkiezingen een tandje harder gaat als we kijken naar de reacties vanuit de PvdA op de plannen van de VVD. De sociaal-democraten willen volgens de politieke duiders graag een herhaling van de tweestrijd met de VVD zoals in 2012.

In Radio EenVandaag werd teruggeblikt op de veldslag tussen Ajax- en Feyenoord-fans in 1997 in Beverwijk. Bij die massale vechtpartij kwam Ajax-supporter Carlo Picornie om het leven. Klaas Wilting was destijds woordvoerder van de politie in Amsterdam, hij vertelde op NPO Radio 1 waarom het geweld tussen voetbalsupporters de laatste jaren is afgenomen.

Ster advertentie
Ster advertentie