Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: WK Wielrennen gaat van start

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: WK Wielrennen gaat van start

Vandaag gaat het WK Wegwielrennen van start in Qatar. Net zoals de afgelopen jaren beginnen de wereldkampioenschappen met een ploegentijdrit.

Normaal vinden de wereldkampioenschappen in september plaats, maar in verband met de hete zomers in Qatar en de Olympische Spelen zijn de races om de regenboogtruien verzet naar oktober.

De WK ploegentijdrit wordt voor de vijfde keer verreden. Het vlakke parcours van 40 kilometer is voor de mannen- en vrouwenploegen exact gelijk. De start is bij het Lusail circuit en voert via een loodrechte weg door de woestijn en vervolgens naar de Pearl, het kunstmatige eiland in Doha.

De ploegentijdrit voor vrouwen start om 09.30 uur, Nederlandse tijd. De finish wordt rond 10.50 uur verwacht. De eerste mannenploeg vertrekt rond 13.30 uur en de finish is omstreeks 15.40 uur.

Gevaar RVS in zwembaden

De veiligheid in zwembaden kan niet gegarandeerd worden. Minister Blok van Binnenlandse Zaken legt de branche een onderzoeksplicht op. Voor 1 januari 2017 moet gevaarlijk roestvaststaal verwijderd zijn uit alle zwembaden. In 2011 overleed een baby nadat een geluidsbox losliet. Waarom heeft de zwembadbranche stil gezeten? Lukt het de zwembaden nu wel aan de onderzoeksplicht te voldoen? Reporter Radio zoekt het uit.

Lees meer: Zwembanden nemen gevaarlijke rvs niet serieus

Het Wilgenhof Geheim

Programmamaker Joost Wilgenhof (1967) schrikt als hij hoort dat zijn overleden vader heeft overwogen om zijn broer in te zetten als informant voor de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD). Hoewel zijn vader het idee nooit heeft uitgevoerd, denkt Joost: “Dat gaat wel heel ver! Wat weet ik nog meer niet van hem?”

Joost Wilgenhof onderzoekt wat tot nu bedekt bleef en leert zijn vader in Het Wilgenhof Geheim opnieuw kennen. De documentaire is vanavond om 21.00 uur te horen in Radio Doc.

Lees meer: Het Wilgenhof Geheim

Lees ook:

Max Verstappen ijzersterk tweede in Grand Prix van Japan

Ster advertentie
Ster advertentie