Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Wie wint de Amstel Gold Race?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Wie wint de Amstel Gold Race?

Fijn Pasen! Vandaag wordt de 54ste editie van de Amstel Gold Race gereden. Wie gaat er winnen? Verder wordt er in OVT gekeken naar de geschiedenis van de verbrande Notre Dame en blikt De Perstribune terug naar het begin van voormalig zeezender Veronica.

Notre Dame

Heel Frankrijk is in diepe rouw, want de Notre Dame is afgebrand. Dat wil zeggen: de Dame zit zonder dak, gotieke toren en talloze pinakels en duivelsbeelden. Van binnen is ze ernstig geblakerd en zwart, waar ze eens maagdelijk wit was. Ondertussen staat het kapitaal klaar om Onze Lieve Vrouw weer op te helpen knappen, maar hoe werd de Notre Dame eigenlijk ooit gebouwd en wie betaalden haar? Luister naar OVT voor het antwoord op deze vraag.

Veronica

De Perstribune van omroep MAX staat in het teken van motorlegende Jack Middelburg en van de commerciƫle omroep Veronica. Acteur/regisseur Frank Lammers en oud-motorcoureur Wil Hartog komen vertellen over Jack Middelburg. En zendermanager Bastiaan van Dalen vertelt over de nieuwe koers van de voormalige zeezender.

Amstel Gold Race

Vandaag wordt voor de 54ste keer de Amstel Gold Race gereden. Gaat Mathieu van der Poel er dit jaar met de overwinning vandoor? Nederlandse wielerfans kijken reikhalzend uit naar wat voor prestatie Van der Poel vandaag gaat neerzetten. Zal het hem gaan lukken?

Eredivisie

Ook op Eerste Paasdag wordt er druk gevoetbald in de 31ste speelronde van de Eredivisie. Luister Langs de Lijn voor compleet verslag van alle wedstrijden van vandaag.

Eredivisie 21 april 2019

12.15 uur Excelsior-Willem II | Verslag: Ragnar Niemeijer
14.30 uur Fortuna Sittard-NAC | Verslag: Richard van der Made
16.45 uur PSV-ADO Den Haag | Verslag: Andy Houtkamp

Ster advertentie
Ster advertentie