Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Nederland - Wit-Rusland
Om 20.30 uur speelt het Nederlands elftal de tweede kwalificatieronde voor het WK 2018 in Rusland tegen Wit-Rusland. Het duel vindt plaats in de Rotterdamse Kuip. Na het 1-1 gelijkspel in en tegen Zweden moet er in het thuisduel met Wit-Rusland gewonnen worden. De Wit-Russen speelde hun eerste wedstrijd verrassend genoeg gelijk tegen Frankrijk. Jeroen Elshoff en Arno Vermeulen doen verslag.

Dit zijn de hoogtepunten van wedstrijden Zweden - Nederland:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

4FMP
Gwen van Poorten van Spuiten en Slikken en Irma de Vries van het Nederlands Vergiftigingsinformatie Centrum schuiven aan bij De Nieuws BV. Afgelopen weken kwam de partydrug 4FMP meerdere malen in het nieuws, omdat onderzoekers waarschuwen dat de drug ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. In De Nieuws BV meer over 4FMP.

Maurice de Hond
Zondag 9 oktober is het veertig jaar geleden dat Maurice de Hond zijn eerste politieke opiniepeiling presenteerde in het programma 'In de Rode Haan'. De opiniepeiler is na 13.00 uur te gast in De Nieuws BV.

En verder...

  • Is paracetamol veilig voor te vroeg geborenen?
  • Anne-Marieke Graafmans over postnatale depressie.

Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

De Europese grensbewaking tussen Bulgarije en Turkije is donderdag van start gegaan, maar ondertussen krijgen we vooral de beelden te zien van vluchtelingen die vanuit Libië op gammele bootjes naar Europa proberen te varen. In Dit is de Dag Groenlinks senator en rapporteur voor de Raad van Europa Tineke Strik, emeritus hoogleraar integratie- en migratiestudies Han Entzinger en VVD-delegatieleider in het Europees Parlement Hans van Baalen:

Zegels sparen, Nederlanders zijn er dol op. Bij tankstations, supermarkten en op koffiepakken. Tegenwoordig kan bijna overal gespaard worden. Martijn Grimmius ging op zoek naar de meest lucratieve spaaractie:

Ster advertentie
Ster advertentie