Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Calais
Veel kinderen wonen alleen in het vluchtelingenkamp in Calais. Voormalig kinderombudsman Marc Dullaert gaat op bezoek bij het migrantenkamp in Frankrijk. De reportage is te horen in De Ochtend.

The Rolling Stones
The Rolling Stones komen vandaag met iets nieuws. Wat het is, blijft voor iedereen nog een verrassing, maar de band gaf al een klein tipje van de sluier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In De Nieuws BV aandacht voor The Rolling Stones.

Spaaractie supermarkten
Wie kent het niet: het sparen bij de supermarkt voor bijvoorbeeld gratis toegangskaartjes voor pretparken, dinerbonnen en gratis bestek. Alleen zijn sommige acties wel heel snel uitverkocht, zoals dat nu het geval is bij de spaaractie van de vershouddozen bij de Albert Heijn. De Ochtend neemt een kijkje in de supermarkt en doet verslag van de spaaracties.

En verder...

  • Producent Lucio Messercola is te gast in Radio Kunststof en praat over zijn nieuwe misdaadserie 'La Famiglia'.
  • Schrijfster Karin Amatmoekrim vertelt in Nieuws & Co over haar nieuwe roman 'Tenzij de vader'.

Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Wat doet een oorlog met gastvrijheid, vriendschappen en familiebanden? Acht jaar geleden trok Floortje Dessing door het toen nog relatief gemoedelijke Syriƫ. Voor haar nieuwe serie reisde ze terug naar het land om dezelfde reis te maken en ging ze op zoek naar antwoord op die vragen. Dessing vertelt hierover in De Nieuws BV:

De Oostenrijkse Natascha Kampusch werd in 1998 ontvoerd en acht jaar lang gevangen gehouden. In 2006 wist ze te ontsnappen. In de jaren erna moest ze zich verdedigen tegen de aantijgingen dat ze had gelogen en zelfs medeplichtig was geweest. Renze Klamer sprak in Langs de Lijn En Omstreken met Kampusch.

Ster advertentie
Ster advertentie