appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Vandaag op NPO Radio 1: een Portret van een 88-jarige, bij versus bij en Eredivisievoetbal

ANP
zondag 14 april 2019 | NPO Radio 1 | Redactie

Dit weekend staat de Nationale Bijentelling op het programma, in Vroege Vogels aandacht voor honing én wilde bijen. In RadioDoc hoor je een portret van een 88-jarige en in Langs De Lijn volop voetbal uit de dertigste speelronde in de Eredivisie.

Bij versus bij

Vanochtend, vanaf 7.00 uur, gaat het in Vroege Vogels over bijen. Dit weekeinde is het weer tijd voor de Nationale Bijentelling. Waarschijnlijk worden er vooral veel honingbijen geteld, maar uit een recent onderzoek op Tenerife blijken die honingbijen soms regelrechte plaaggeesten van wilde bijen te zijn.

Portret van een 88-jarige

Nederland telt 1,3 miljoen mensen die ouder zijn dan 75. Van hen woont 92 procent zelfstandig. Toch hoor je maar weinig over die 75-plussers. En als je wat over hen hoort zijn het treurige verhalen over ziektes, eenzaamheid en verzorgingshuizen die gaan sluiten. Daarom wilde programmamaker Irene Houthuijs een portret van Margot de Boer maken.

Margot is een levendige vrouw, met een stem als een klok. Ze woont op drie hoog in Amsterdam, zonder man, zonder kinderen en zonder verdere familie.

Luister naar dit Portret van een 88-jarige vanaf 21.00 bij Radio Doc.

Eredivisie

Een bijzondere editie van de Derby van het Noorden staat vandaag op het programma. FC Groningen begon het seizoen beroerd en zakte ver weg op de ranglijst, terwijl SC Heerenveen bij vlagen mooi voetbal liet zien. 

Hoe anders is dat nu, met nog vijf speelronden te gaan. De coach van de Friezen, Jan Olde Riekerink, is weggestuurd, na de sof tegen Emmen. De Groningers, daarentegen, mogen nog dromen van de playoffs om Europees voetbal.

Ritsu Doan en Rodney Kongolo in Groningen - SC Heerenveen

PSV zet vandaag, tegen De Graafschap, de achtervolging in op koploper Ajax. De "Superboeren" uit Doetinchem staan nu nog onder de streep, maar bij een stunt in Eindhoven kan daar verandering in komen.

Verder spelen Willem II en PEC Zwolle om een laatste kans op de playoffs en vechten FC Utrecht en Vitesse in een direct duel om op een zo hoog mogelijke playoffplaats te eindigen.

Alle Eredivisiewedstrijden op een rij

12.15 uur PSV-De Graafschap | Verslag: Andy Houtkamp
14.30 uur SC Heerenveen-FC Groningen | Verslag: Chris Wobben
14.30 uur Willem II-PEC Zwolle | Verslag: Frank Wielaard
16.45 uur FC Utrecht-Vitesse | Verslag: Ragnar Niemeijer

En verder:

  • Zijn Klaas van Kruistum en Lieke Wevers te gast in De Perstribune van Omroep Max, vanaf 12.00 uur op NPO Radio 1.
  • In Reporter Radio, vanaf 19.00 uur, is er aandacht voor het nieuwe, datajournalistieke platform Pointer, dat deze week onderzoeken presenteerde over de hoeveelheid boetes in Nederland én de duurzaamheid van tonijn.

Correctie melden

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1