Binnenland
NOS

Dag na aanslag Utrecht: vlaggen halfstok en onderzoek naar motief dader

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dag na aanslag Utrecht: vlaggen halfstok en onderzoek naar motief dader

Vandaag hangen de vlaggen op alle overheidsgebouwen halfstok. Premier Rutte heeft een vlaginstructie afgegeven in verband met de aanslag in Utrecht. Daarbij kwamen drie mensen om het leven.

Forenzen stappen weer in Utrechtse tram na aanslag

Gökmen T, de 37-jarige man die ervan verdacht wordt de aanslag te hebben gepleegd, zat tot voor kort in hechtenis. Dat zeggen bronnen tegen de NOS. Ook is inmiddels duidelijk dat de politie gistermiddag een inval heeft gedaan in zijn woning in de wijk Overvecht.

Twee weken geleden moest T. voor drie zaken voorkomen: voor fietsendiefstal, een inbraak in een fietsenwinkel en er was een tussentijdse zitting in een verkrachtingszaak.

In de zoektocht naar T. deed de politie op verschillende plekken invallen, waaronder bij zijn woning in de wijk Overvecht. Bij een van de huiszoekingen werd een andere persoon aangehouden. In de loop van maandag is een derde verdachte aangehouden. Het is niet bekend op welke manier de verdachten bij de aanslag zijn betrokken, zegt de politie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Slachtoffers

De gemeente Utrecht doet uit respect voor de nabestaanden "op dit moment" geen mededelingen over de identiteit van de slachtoffers in de tram. Wel komt er informatie binnen via verenigingen, scholen, werkgevers en kennissenkringen van slachtoffers.

Een van de drie doden was jeugdtrainer bij sportclub DESTO, waar hij ook zijn twee zoons en dochter trainde. "Iedereen is vol ongeloof, diep geschokt. We zijn kapot van het geheel", zegt DESTO-voorzitter Frits Veldhuis.

Ook een 19-jarige vrouw uit Vianen is overleden. Ze werkte daar in een snackbar. Op de ruit hing gistermiddag een briefje waarop stond dat de zaak gesloten blijft vanwege het sterfgeval.

Met betrokkenen is overleg gevoerd over de vraag of en in welke vorm een herdenking moet plaatsvinden. Daarover is nog niets besloten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie