Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Sporters en artiesten bezwijken onder belastingregels en de subtop in actie in de eredivisie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Sporters en artiesten bezwijken onder belastingregels en de subtop in actie in de eredivisie

In Langs De Lijn wordt uitgebreid aandacht besteed aan het WK allround schaatsen in Calgary, vier eredivisieduels én wordt u op de hoogte gehouden over de slotdag van het EK atletiek indoor in het Schotse Glasgow. In Reporter Radio wordt er gekeken naar de belastingregels voor beginnende sporters en artiesten.

Financiële overbelasting van sporters en artiesten

Beginnende sporters en artiesten lopen tegen de belastingregels te hoop. Vooral als zij in het buitenland een wedstrijd of optreden hebben. Volgens organisaties als NOC*NSF, de Popcoalitie, de Kunstenbond en het Rotterdams Philamonisch orkest zijn de regels oneerlijk. Ze zorgen voor het betalen van dubbele belasting en dat kan in de tonnen lopen. De kritiek komt op het moment dat het ministerie het fiscaal verdragsbeleid weer onder de loep neemt.

Vanavond in Reporter Radio, om 19.00 uur, reageert Sjoerd Douma, hoogleraar Internationaal Belastingrecht aan de Universiteit van Amsterdam.

Eredivisie

Eredivisiespeelronde 24 wordt hervat door FC Groningen en VVV, de nummers 9 en 8, die in een rechtstreeks duel aan proberen te haken bij plek 7 en de playoffs om Europees voetbal.

Later vandaag neemt de kersverse bekerfinalist Willem II het in Friesland op tegen SC Heerenveen. De Tilburgers hebben net als AZ 120 minuten voetbal in de benen en de vraag is hoe beide clubs met die vermoeidheid omgaan.

AZ hervat in eigen huis de jacht op nummer 3 Feyenoord tegen promovendus Fortuna Sittard.

De eredivisiewedstrijden van vandaag

14.30 uur FC Groningen-VVV | Verslag: Frank Wielaard
14.30 uur SC Heerenveen-Willem II | Verslag: Chris Wobben
16.45 uur AZ-Fortuna Sittard | Verslag: Ragnar Niemeijer
16.45 uur Feyenoord-FC Emmen | Verslag: Arman Avsaroglu

En verder...

  • zijn Michiel Romeyn, bekend van Jiskefet, en voetbaltrainer Gerard van der Lem te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van omroep MAX op NPO Radio 1.
  • onbegrip over het carnaval was er al in de middeleeuwen, historica Rozanna Versendaal vertelt er over in OVT.
Ster advertentie
Ster advertentie