Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Debat
Natuurlijk blikken we vandaag terug op het eerste grote verkiezingsdebat tussen Clinton en Trump. In het NOS Radio 1 Journaal gebeurt dat vanochtend onder meer met correspondent Arjen van der Horst. De Nieuws BV evalueert het debat met de journalisten Tom Kleijn en Margriet van der Linden.

Bruce
Vandaag verschijnt de Nederlandse vertaling van de biografie van Bruce Springsteen, Born to Run. Meer over de legendarische gitarist vandaag in Radio EenVandaag, tussen 14.00 en 16.00 uur. Om alvast in de stemming te komen:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inktspotprijs
Vandaag wordt bekend wie de beste politieke tekening van het jaar heeft gemaakt en dus de Inktspotprijs wint. Straks in het NOS Radio 1 Journaal een vooruitblik met cartoonist
Ruben L. Oppenheimer, in Nieuws en Co wordt de winnaar bekend en in Langs de Lijn En Omstreken een terugblik met Gezienus Bruining en oud-winnaar Joep Bertrams.

En verder...

  • Vanaf 19.00 uur in Kunststof een gesprek met schrijfster en actrice Nazmiye Oral, die samen met haar moeder op het toneel staat in de voorstelling 'Niet Meer Zonder Jou'.
  • In Langs de Lijn En Omstreken een vooruitblik op de wedstrijd Rostov - PSV, die morgen wordt afgewerkt in Rusland.

Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Peter Suijlekom is een van de weinige vuurtorenwachters van Nederland. Hij zit regelmatig op de Brandaris, de vuurtoren van Terschelling. Verslaggever Suus Boschloo liep een nachtje mee tijdens zijn dienst. Zeker op zondagnacht is het druk, als veel vissers weer het ruime sop kiezen voor een weekje vissen op de Noordzee.

Thierry Baudet wil met zijn 'Forum voor Democratie' een gat op rechts vullen in het politieke landschap. Bij Dit is de Dag gaf Baudet zijn eerste interview na de bekendmaking van zijn ambities.

Bekijk hier het gesprek:

Ster advertentie
Ster advertentie