Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: schijnhuwelijken, sport en tv-flops

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: schijnhuwelijken, sport en tv-flops

[NOS] Op deze zonnige zondag volgen we natuurlijk weer voetbal en andere live-sport op NPO Radio 1. Maar er is meer: het gaat ook over schijnhuwelijken en de missers van het nieuwe tv-seizoen.

De dag begint met Vroege Vogels, waar tot 10.00 uur aandacht is voor onder andere de Marker Wadden. Gisteren werd het eerste eiland van dit bijzondere project officieel geopend door staatssecretaris Martijn van Dam.

Luchtfoto van de aankomst van de genodigden bij de Marker Wadden.

In Reporter Radio vanavond aandacht voor schijnhuwelijken. Het is niet makkelijk om te trouwen met iemand die de Nederlandse nationaliteit niet heeft. De IND onderzoekt of er sprake is van echte liefde of van een schijnrelatie. Maar hoe test je liefde? En hoe vaak komen schijnrelaties voor?

Ook in Reporter Radio: mislukte waterprojecten in Indonesië zijn een megastrop voor Waterleidingmaatschappij Drenthe. Lees hier meer over dat onderwerp.

Flops

Wat zijn de flops van het nieuwe televisieseizoen? Daarover gaat het in Kassie Kijken met Ron Vergouwen, tussen 12.00 en 14.00 uur in De Perstribune. Ook in dat programma een gesprek met Lucio Messercola. Komende week gaat het door hem geproduceerde La Famiglia in première op NPO 1. In het tweede uur schuift oud-voetballer en -trainer Alfons Groenendijk aan. Afgelopen zomer ging hij in goed overleg weg bij Excelsior, de ploeg die gisteren verloor bij PSV.

Eredivisie

Het programma van de eredivisie van vandaag:

12.30 uur
NEC - Willem II (verslag van Frank Wielaard)
14.30 uur
FC Utrecht - Sparta (verslag van Ragnar Niemeijer)
FC Twente - Vitesse (verslag van Richard van der Made)
16.45 uur
Feyenoord - Roda JC (verslag van Arman Avsaroglu)

Andere sport in Langs de Lijn: de Moto GP van Aragon, slotetappe Eneco Tour en de volleybalwedstrijd Nederland - Turkije (EK-kwalificatie).

Ster advertentie
Ster advertentie