appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Pieter Heerma (CDA): grenzen niet dicht, ook niet wagenwijd open

ANP
zaterdag 9 februari 2019 | WNL |

Het CDA is een partij die pal staat voor het ‘midden’, ook op een onderwerp als migratie. Dat zei CDA-Tweede Kamerlid Pieter Heerma in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1.

De parlementariër stoort zich aan de flanken binnen de politiek die zich bedienen van extreme uitspraken, en ziet het CDA als een nodig tegengewicht.

“Aan de ene kant zie je het verhaal: die grenzen moeten dicht”, zegt Heerma. “En aan de andere kant zie je het verhaal: die grenzen moeten wagenwijd open. En de realiteit is dat ze allebei niet waar zijn.”

Heerma maakt zich zorgen over de steeds harder wordende flanken.

Heerma: “Als je van de week  zag dat een Kamerlid van DENK en van de PVV scheldend tegenover elkaar staan, nog net niet met elkaar op de vuist gaan, dan zie je dat die flanken steeds harder worden.”

Correctie melden

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1