Binnenland
KRO-NCRV

Assen houdt goede hoop op organisatie Formule 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Assen houdt goede hoop op organisatie Formule 1

Ondanks het bericht dat Zandvoort de enige kanshebber is voor het organiseren van de Formule 1 in Nederland, houdt Assen goede hoop. ''Wij hebben goed contact met de Formule 1-organisatie en we gaan binnenkort naar Londen." Dat zegt Jos Vaessen, voorzitter van de commissie die de Formule 1 naar Assen wil halen, in Spraakmakers.

Vaessen is niet bekend met de brief die bij minister Bruins zou liggen, maar hij ziet dit document in een ander perspectief. ''Deze brief is een ondersteuning van het verzoek van Zandvoort aan de Nederlandse regering.''

Quote

We zijn klaar om de Formule 1 te ontvangen

Jos Vaessen

Hij heeft nog steeds goede hoop dat hij zonder overheidssubsidie de Formule 1 kan organiseren. ''We zijn bekend met het organiseren van de TT. Daar komen 100 duizend mensen op af en daar hebben we nooit subsidie voor gevraagd en dat gaan we ook nooit doen.'' Veassen is strijdbaar: ''We zijn klaar om de Formule 1 te ontvangen.''

'Assen is geen optie'

Als het Zandvoort niet lukt de benodigde vijf miljoen euro te vinden voor het organiseren van de Grand Prix, dan gaat deze niet naar Assen. ''Assen is geen optie voor de Formule 1.'' Dat zegt coureur Jan Lammers in Spraakmakers. Volgens Lammers heeft de Formule 1 duidelijk kenbaar gemaakt dat ze Zandvoort op het oog hebben. De geschiedenis van het circuit en de gunstige ligging bij Amsterdam, maakt dat het sportevenement de voorkeur geeft aan Zandvoort.

Lammers bevestigt het eerdere nieuws van RTL dat dit bekend is bij de Tweede Kamer. ''Minister Bruins heeft correspondentie waaruit blijkt dat de Formule 1 Zandvoort als optie heeft.'' Als het Zandvoort níet wordt dan wijkt de organisatie uit naar Amerika of Azië. ''Dat staat zwart op wit, dat zijn de feiten'', aldus Lammers.

Ster advertentie
Ster advertentie