Binnenland
NOS

App moet wild in Kenia en Zimbabwe beschermen tegen stropers

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. App moet wild in Kenia en Zimbabwe beschermen tegen stropers

Olifanten, neushoorns en andere wilde dieren in Kenia en Zimbabwe krijgen vanaf vandaag hulp vanuit onverwachte hoek in de strijd tegen stropers.

Er is namelijk een app ontwikkeld waarmee natuurbeschermers en rangers in natuurparken beter kunnen optreden tegen stropers. "Je kunt foto's maken en allerlei waarnemingen vastleggen", vertelt Jan Kees Schakel van de Stichting Sensing Clues in het NOS Radio 1 Journaal. "En op dit moment komt de informatie uit een park heel laat voordat er iets mee gedaan kan worden."

"Stel er zijn auto's in het gebied en je wilt daar rangers op af sturen, dan zul je die informatie snel moeten hebben. Het gaat om gebieden zo groot als Nederland soms dus je moet echt slimmer zijn dan gemiddeld om stropers te kunnen pakken."

Ivoor

Stropen is nog aan de orde van de dag in Afrika. De autoriteiten in Oeganda zeggen dat ze één van de grootste partijen ivoor hebben onderschept in jaren.

Het zou gaan om zo'n 750 stukken ivoor en een paar duizend kilo schubben van schubdieren. Twee Vietnamese stropers zijn opgepakt.

App moet wild in Kenia en Zimbabwe helpen tegen stropers

Ster advertentie
Ster advertentie