Binnenland

Pand ingestort in Den Haag: negen gewonden, zeker een persoon nog onder puin

foto: Regio 15 (via nos)foto: Regio 15 (via nos)
  1. Nieuwschevron right
  2. Pand ingestort in Den Haag: negen gewonden, zeker een persoon nog onder puin

[NOS] In Den Haag is een pand van drie verdiepingen deels ingestort door een ontploffing. De politie vermoedt dat een gasexplosie kort na 16.00 uur de reden is voor de instorting.

In de afgelopen uren zijn drie gewonden uit het pand gehaald. In totaal zijn bij de explosie negen personen gewond geraakt. Zeven zijn afgevoerd naar ziekenhuizen. Het is onduidelijk hoe zij eraan toe zijn.

Er ligt nog zeker een persoon onder het puin.

Die persoon is in leven. De brandweer heeft contact met het slachtoffer, maar de reddingsoperatie wordt bemoeilijkt doordat de getroffen panden zwaar zijn beschadigd en dus instabiel zijn. Er wordt een plan gemaakt hoe de persoon zo veilig mogelijk uit het pand te krijgen.

De brandweer sluit niet uit dat er nog meer mensen onder het puin liggen. Er zijn onder meer gegevens opgevraagd bij het bevolkingsregister om in te kunnen schatten hoeveel mensen dat kunnen zijn.

Gespecialiseerde teams doorzoeken het woningblok op mogelijke achtergebleven slachtoffers. Bewoners worden opgevangen in een nabijgelegen buurthuis en de gastoevoer naar het wooncomplex is afgesloten.


Burgemeester van Den Haag Pauline Krikke benadrukt in een eerste reactie dat er nog veel onduidelijk is. "Maar de impact van de klap is enorm."

Op foto's is te zien hoe de gevel van het complete pand is weggeblazen door de explosie. Gevels van naastgelegen woningen buigen naar voren.

Luister NPO Radio 1 voor het laatste nieuws.

Ster advertentie
Ster advertentie