appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

VS kondigen internationale Iran-top aan

AFP
vrijdag 11 januari 2019 | NOS | NTR | Redactie

De Verenigde Staten organiseren volgende maand een internationale top over vrede en stabiliteit in het Midden-Oosten, met een focus op Iran. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo gezegd. 

Pompeo is bezig met een tour door het Midden-Oosten. "Landen zullen bij elkaar komen om te praten over de veiligheid in de regio. Een belangrijk deel daarvan is om te zorgen dat Iran geen destabiliserende invloed heeft." De top zal op 13 en 14 februari plaatsvinden in Polen.

Gisteren liet Pompeo nog weten dat de VS ervoor zou zorgen dat Iran helemaal zou verdwijnen uit SyriĆ«. En vandaag is Amerika begonnen met het terugtrekken van de eerste troepen. Zijn dit tegenstrijdige signalen? In Nieuws en Co vertelt correspondent Arjen van der Horst rond half vijf over het doel van de Iran-top. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Correctie melden

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1