Binnenland

Pesterijen na sekstape dreven Tiziana tot zelfmoord

foto: Facebook
  1. Nieuwschevron right
  2. Pesterijen na sekstape dreven Tiziana tot zelfmoord

[NOS] Een sekstape in vertrouwen naar vrienden sturen: de Italiaanse Tiziana Cantone dacht dat het geen kwaad kon. Al snel verspreidden de beelden zich over het internet. Het leidde tot eindeloze pesterijen. De 31-jarige vrouw uit Napels kon het niet langer aan en pleegde maandag zelfmoord.

In het voorjaar van 2015 verstuurde Cantone online zes video's. De volgende dag stonden de beelden op pornosites en sociale media. Er verschenen talloze reacties, werden parodieën gemaakt, screenshots bewerkt en zelfs t-shirts over haar gemaakt, vertelt correspondent Rop Zoutberg op NPO Radio 1. Binnen een mum van tijd zagen duizenden Italianen de beelden.

Luister hier naar Italië-correspondent Rop Zoutberg:

Een nieuw leven

Enkele maanden geleden besloot de Italiaanse onder een nieuwe naam een nieuw leven op te bouwen in een klein dorp. Ook haar uiterlijk werd onherkenbaar gemaakt. Onlangs won ze een rechtszaak waarmee diverse sites, waaronder Facebook, de video's en parodieën moesten verwijderen.

Toch kon Cantone de pesterijen niet langer aan. Dinsdag werd het dode lichaam van de 31-jarige vrouw gevonden in het huis van haar moeder.

Italianen reageren zowel geschokt als schaamtevol op de gebeurtenis. Ook binnen de politiek is een debat losgebarsten. "Het is onze verplichting zoveel mogelijk voor burgers te doen. Agressie tegen vrouwen is helaas moeilijk tegen te gaan", reageert premier Renzi.

Begrafenis

Donderdag werd Cantone begraven in het bijzijn van duizenden burgers en veel media. "Ze was altijd een gezonde en normale meid", schreeuwde de moeder in tranen bij de doodskist van haar dochter.

Vier mannen zijn ondervraagd door de politie over hun rol in deze zaak.

Ster advertentie
Ster advertentie