Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Max Verstappen gaat voor podiumplaats en kraker PSV-Feyenoord

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Max Verstappen gaat voor podiumplaats en kraker PSV-Feyenoord

In Spanje pakte Max Verstappen verrassend genoeg bij zijn debuut voor Red Bull Racing meteen de overwinning. Tot nu toe is het daarbij gebleven, maar op het stratencircuit in Singapore maakt de Limburger komend weekend een goede kans om bovenaan te eindigen. Verstappen is een van de favorieten. Daarnaast is er vandaag de kraker PSV-Feyenoord. NPO Radio 1 is er live bij.

Grand Prix Singapore

Max Verstappen wil zelf ook maar één ding: winnen. Tweederde van de races van het seizoen zijn achter de rug, nu begint de fase waarin de prijzen worden verdeeld. Het grootste doel is de tweede plaats in het kampioenschap voor teams. Red Bull Racing wil Ferrari voorblijven in de strijd om de constructeurstitel. Dit is de stand op dit moment:

WK-stand constructeurs
1. Mercedes AMG Petronas - 498
2. Red Bull Racing - 290
3. Scuderia Ferrari - 279
4. Williams Martini Racing - 111
5. Sahara Force India F1 - 108

Het wordt voor Verstappen de tweede keer dat hij in het kunstlicht in Singapore rijdt. De race begint om 14.00 uur, Louis Dekker doet verslag.

Dit zijn de laatste vijf winnaars van de Grand Prix van Singapore:
2015: Sebastian Vettel (Ferrari)
2014: Lewis Hamilton (Mercedes)
2013: Sebastian Vettel (Red Bull)
2012: Sebastian Vettel (Red Bull)
2011: Sebastian Vettel (Red Bull)

Eredivisie

In de eredivisie is het ook spannend: daar wordt ook de topper PSV-Feyenoord gespeeld. De Rotterdammers zijn in vorm: donderdag werd verrassend Manchester United verslagen in de Europa League. De Eindhovenaren verloren in de Champions League van Atlético Madrid, de verliezend finalist van vorig jaar. De Europa League is voor Feyenoord mooi meegenomen, maar het absolute doel van de Rotterdammers is vooral de landstitel. De strijd barst om 14.30 uur los in het Philips Stadion. Arman Avsaroglu doet verslag.

Daarnaast staat op het programma:
12.30 uur: Sparta - NEC (verslag van Ragnar Niemeijer)
14.30 uur: PEC Zwolle - AZ (verslag van Chris Wobben)
16.45 uur: Heracles - Ajax (verslag van Richard van der Made)

Op NPO Radio 1 ook aandacht voor de Davis Cup. Het Nederlands Davis Cupteam speelt tegen Zweden voor het behoud in de eerste groep van de Europees/Afrikaanse Zone. Mark Brasser doet verslag. Daarnaast in Langs de Lijn vanmiddag ook een interview met Everton-trainer Ronald Koeman.

Tbs deel II

Er is meer dan sport: Reporter Radio zendt vandaag het tweede deel van 'Opgenomen in de tbs' uit, over het leven in en na de tbs in kliniek De Rooyse Wissel in Venray. Reporter Radio gaat mee op verlof, brengt een bezoek aan een werkruimte buiten de kliniek en spreekt met een oud-tbs'er.

Het eerste deel gemist? Luister het hier terug:

Ster advertentie
Ster advertentie