Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: vechtscheidingen, Slag om Arnhem en de eredivisie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: vechtscheidingen, Slag om Arnhem en de eredivisie

Vechtscheidingen komen steeds vaker voor. Vaak is de kind de dupe van het moddergooien tussen beide ouders. Argos zoekt uit of er wel genoeg aan waarheidsvinding wordt gedaan. In Ede is vandaag de jaarlijkse dropping van parachutisten om Market Garden te herdenken en daarnaast zijn we op NPO Radio 1 live bij vier wedstrijden in de eredivisie.

Volgens cijfers van de Raad voor de Kinderbescherming waren er vorig jaar 5500 vechtscheidingen, 1000 meer dan in 2009. In Argos (vanaf 14.00 uur) aandacht voor de vraag: wordt het moddergooien wel goed onderzocht door de hulpverleners, advocaten en rechters? Waarheidsvinding is verankerd in de wet, maar gebeurt dat ook? In Argos een casus met Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant, D66-Kamerlid Vera Bergkamp reageert in de uitzending.

Slag om Arnhem

WNL op Zaterdag is er vanaf 15.00 uur en heeft onder meer aandacht voor de herdenking van de Slag om Arnhem. Vandaag is op de Ginkelse Heide bij Ede de jaarlijkse dropping van parachutisten, om operatie Market Garden te herdenken.

Dit zijn beelden van de dropping van vorig jaar:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Esther van Rijswijk bespreekt in WNL op Zaterdag het economisch nieuws van de week en FC Groningen-voorzitter Hans Nijland deelt zijn weekendgevoel.

Eredivisie

De vier bovenste clubs van de eredivisie (Feyenoord, PSV, Ajax en AZ) komen morgen pas in actie, onder meer vanwege de Europese verplichtingen van afgelopen week.

18.30 uur
FC Twente - ADO Den Haag (verslag van Andy Houtkamp)
19.45 uur
Roda JC - SC Heerenveen (verslag van Arman Avsaroglu)
Vitesse - Go Ahead Eagles (verslag van Richard van der Made)
20.45 uur
Willem II - Excelsior (verslag van Jan Vincent van Zuiden)

De wedstrijden zijn te volgen in Langs de Lijn En Omstreken, vanaf 18.00 uur. Daarin ook aandacht voor de kwalificatie van Max Verstappen voor de GP Singapore, de Davis Cup-wedstrijd Zweden - Nederland en natuurlijk de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro met Herman van der Zandt.

Kijk voor alle onderwerpen op NPO Radio 1 in de gids voor vandaag.

Ster advertentie
Ster advertentie