Binnenland
KRO-NCRV

Quote-hoofdredacteur: 'De glans van onze enige overwinning werd er ook nog afgepoetst door de Mercurs-jury'

foto: Screenshot Spraakmakersfoto: Screenshot Spraakmakers
  1. Nieuwschevron right
  2. Quote-hoofdredacteur: 'De glans van onze enige overwinning werd er ook nog afgepoetst door de Mercurs-jury'

In Amsterdam werden gisteravond de belangrijkste Nederlandse tijdschriftprijzen uitgereikt: de Mercurs. Het tijdschrift Quote was maar liefst vijf keer genomineerd, maar viel slechts één keer in de prijzen. "De glans van die overwinning werd er ook nog afgepoetst door de jury", vertelt een teleurgestelde hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck in Spraakmakers.

Nadat Quote-redacteur Onno den Hollander was uitgeroepen tot Belofte van het Jaar, merkte de jury namelijk op dat er maar weinig inzendingen voor die categorie binnen waren gekomen. "Dan is de glans er meteen van af'', aldus Schimmelpenninck.

Teleurgesteld

De hoofdredacteur vindt dat Quote het verdiend had om tijdens de Mercurs-uitreiking vaker in de prijzen te vallen. "Als je een beetje sportman bent, dan ben je na vijf nominaties niet tevreden met maar één prijs." Zo maakte Quote kans op een prijs voor Reportage van het Jaar en was Schimmelpenninck zelf in de race om Hoofdredacteur van het Jaar te worden.

''Ik had erop gehoopt, maar heb die prijs misschien ook niet zo verdiend", reageert Schimmelpenninck, die twee jaar geleden aan de slag ging als hoofdredacteur. ''Voor mijn gevoel begin ik pas net. Ik heb nog wel even om die prijs te winnen.''

Prijsje

Of de prijs dan ook een plek op de schoorsteenmantel krijgt, is nog maar de vraag. Zo noemt Schimmelpenninck de Mercurs ''een ons-kent-ons incrowdprijsje waar je niet veel waarde aan moet hechten.''

Ook memoreert hij aan ''gênante momenten'' die plaatsvonden tijdens de prijsuitreiking. Zo reikte volgens Schimmelpenninck een jurylid en tevens artdirector van Volkskrant Magazine zichzelf de prijs uit voor Cover van het Jaar. "Dat is natuurlijk een beetje vreemd."

Ster advertentie
Ster advertentie