Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Dat kunnen interviews zijn, maar ook mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. Elke dag kijken we ook even terug: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

State of the Union
Voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker spreekt vandaag de State of the Union uit. In De Nieuws BV een terugblik met in ieder geval Europarlementariër Bas Eickhout (GroenLinks) en Adriaan Schout (Instituut Clingendael).

Museum
Wim Pijbes vertrok eerder dit jaar als directeur van het Rijksmuseum. Hij ging voor een andere uitdaging en werd directeur van Museum Voorlinden in Wassenaar, dat zondag werd geopend door koning Willem-Alexander. Vanaf 19.00 uur praat hij in Kunststof over de eerste dagen van het splinternieuwe museum.

Willem-Alexander bij de opening van Museum Voorlinden (Foto: ANP)

Documentaire
Elke dag vallen er honderden bommen in Syrië, meldt de trailer van de nieuwe Netflix-productie White Helmets. Een groep burgers, die ook bekendstaat als The White Helmets, zoekt dagelijks naar overlevenden tussen de puinhopen. In De Nieuws BV een gesprek over de documentaire met de journalisten Laila Ben Allal en Minka Nijhuis.

Dit is de trailer van White Helmets:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En verder...

  • In Langs de Lijn en Omstreken neemt Herman van der Zandt ons vanaf 22.45 uur mee naar de prestaties van de Nederlandse atleten op de Paralympics in Rio de Janeiro.

Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids van vandaag.

Gisteren gemist

Voor we naar gisteren kijken eerst iets van afgelopen nacht: oud-journaalpresentator Marga van Praag wordt vandaag 70. Vannacht was ze te gast bij Nu Al Wakker op NPO Radio 1. Het gesprek is hier terug te luisteren.

Het lukt muziekjournalist Merlijn Kerkhof (29) nauwelijks om zijn vrienden te overtuigen van de schoonheid van klassieke muziek. Om iedereen warm te laten lopen voor de klanken van onder meer Vivaldi en Bach, schreef hij een boek.

Diederik Stapel ging begin deze maand aan de slag voor de hogeschool Breda, maar gisteren werd bekend dat de samenwerking stopt. In Dit is de Dag vertelde hij over zijn eerste en laatste werkdagen.

Ster advertentie
Ster advertentie