Binnenland
NOS

Bennie Jolink voelt zich fitter en durft het (eenmalig) weer aan met Normaal

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bennie Jolink voelt zich fitter en durft het (eenmalig) weer aan met Normaal

Een nieuw geneesmiddel heeft wonderen gedaan voor zanger Bennie Jolink. Drie jaar na het afscheidsconcert in de GelreDome treedt Normaal nog een keer op.

"Maar het is echt eenmalig", benadrukt de Achterhoekse zanger in NOS Met het Oog op Morgen. "Ik heb al nieuwe liedjes gemaakt en ik weet dat de aanhangers (Jolink spreekt niet van fans) het graag zouden willen. Ja dan ga je nadenken."

De rockgroep Normaal werd in 1973 opgericht door Bennie Jolink en Jan Manschot en brak in 1977 door met de hit Oerend Hard. In 2015 kwam er een einde aan het decennialange succes van de band. "Het optreden hielp mijn gezondheid naar de kloten", zegt Jolink. "Het was heel zwaar, het ging gewoon niet langer."

Lochem

Maar nu voelt Jolink zich beter. "Ik kreeg een nieuw geneesmiddel en nu voel ik me veel fitter dan in 2015." Toch blijft het bij een eenmalig optreden op Hemelvaartsdag in Lochem.

"Absoluut geen tournee. Die moet je lang vooraf plannen en dan weet je helemaal niet hoe je gezondheid dan is. Dit eenmalige optreden zal ook een aanslag op mijn gezondheid zijn, maar daarna heb ik de tijd om op te knappen dan durf ik het wel aan."

Bellen met Bennie: Normaal nog één keer terug op podium

Ster advertentie
Ster advertentie