Binnenland
KRO-NCRV

ABP blij met besluit Shell om beloningsbeleid te verbinden aan CO2-doelen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. ABP blij met besluit Shell om beloningsbeleid te verbinden aan CO2-doelen

Pensioenfonds ABP reageert enthousiast op het plan van Shell om het beloningsbeleid van het topmanagement te verbinden aan CO2-doelen. Volgens ABP-bestuursvoorzitter Corien Wortmann is dit een belangrijke stap, omdat Shell zijn ambities in het beloningsbeleid vastlegt en zo duidelijk maakt dat het menens is.

Wortmann noemt het in Spraakmakers noodzakelijk dat olie- en gasbedrijven een bijdrage leveren aan de energietransitie. ''We zijn al jaren, samen met andere beleggers in gesprek met Shell en er is veel publieke discussie geweest.'' Volgens Wortmann heeft deze gezeglijke beweging de druk op Shell opgevoerd en gezorgd voor dit besluit.

Shell is met dit plan een stuk verder dan andere olie- en gasreuzen, zoals BP en Exxon, vindt Wortmann. "Niet alleen het topmanagement gaat afgerekend worden als de doelen niet worden behaald. Shell is ook van plan om jaar op jaar te rapporteren." Volgens Wortmann is deze ontwikkeling vooral belangrijk omdat ze zo inzicht geven in wat Shell wel en niet doet. "Op basis hiervan kunnen we de discussie verder met ze voeren. Want we blijven ze kritisch volgen."

Ster advertentie
Ster advertentie