Binnenland

Podcast De Dag: hoe het verdwenen urinekistje ontdekt werd

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: hoe het verdwenen urinekistje ontdekt werd

Twintig jaar is journalist Kees Jongkind ermee bezig geweest: het vermiste kistje met urinemonsters van schaatssters Yvonne van Gennip en Ria Visser. De diefstal uit het dopinglab werd daarna door de schaatsbond in de doofpot gestopt.

{podcast audio="68023" caption="De Dag #214: Hoe het verdwenen urinekistje ontdekt werd | Nog altijd hardnekkig stigma rond hiv" }

De Volkskrant en Andere Tijden Sport, waar Jongkind voor werkt, kwamen vandaag met deze onthulling. In Podcast De Dag vertelt de journalist hoe hij het nieuws boven water heeft gekregen.

Verder in De Dag

Morgen is het Wereld Aids Dag, reden voor KRO-NCRV-verslaggever Martijn Grimmius om de nog altijd bestaande taboe's over hiv te doorbreken. Zijn broer is seropositief en merkt hoe je met een hiv-infectie moet vechten tegen een sluimerend stigma. Het schrikbeeld dat je vroeg of laat doodgaat aan hiv of aids blijkt hardnekkig.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie